1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480453 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2383686

Sv: Västerås - MoDo 2022-10-01
J F K: Expressen tar faktiskt upp just det här i Hockeypanelen.

5) I andraligan har Modo inlett säsongen på ett sprudlande offensivt sätt, 24 baljor på fyra matcher och spetsspelarna levererar. Har vi snackat för lite Modo och för mycket Björklöven och Djurgården som favoriter till att ta sig till SHL?

ADAM JOHANSSON

– Mjae, det vet jag inte. I vår bilaga inför säsongen valde jag MoDo till det lag som nyper SHL-biljetten och jag tippade att Riley Woods skulle vinna poängligan. Har med andra ord haft stora förväntningar på det här bygget, som mer eller mindre är intakt från ifjol. MoDo är kanske det mest frejdiga och skillade laget i hela serien också, titta bara på vilka puckkonstnärer det finns i back- och forwardsstallet. Bernhardt och Näsén är ligans bästa offensiva backar, Dickinson är en klassvärvning av Gradin, Woods är toppklass, Aagaard beprövad spets, Marenis är sevärd i sina finaste stunder, Jinesjö Karlsson är kanske bättre än någonsin och Sveningsson har potential att göra 20 mål. Och då har jag inte ens nämnt att Adam Pettersson ser pånyttfödd ut. Nej, MoDo har mycket som talar för sig. Den stora knäckfrågan för ledningen blir att tajta till defensiven, boxplay och se till att det här skillade laget blir ännu mer hänsynslöst och effektivt när det vankas avgörande matcher till våren.

JOHAN SVENSSON

– Jag satte lagdelsbetygen på MoDo inför och hade högst betyg om man tittade lagdel för lagdel i det här. Det som förvånar mig lite med MoDo, lite som i fjol är att de är spetsigare offensivt än vad jag trodde. Jag kände att detta skulle vara ett tråkigt, stabilt lag, men det har ju verkligen sprakat i det offensiva och det förvånar väl mig till viss del. Riley Woods är kanske ännu bättre nu än förra säsongen och Josh Dickinson har visat sig vara en väldigt bra rekrytering i ett tidigt skede av serien.

JOHANNA DAHLÉN

– Hm, jag tycker ändå att det har pratats en hel del MoDo och att de är ett av lagen att räkna med i år. Nu har de inlett extremt bra och det är flera spelare som verkligen imponerat. Riley Woods tog lite tid på sig att vakna under försäsongen, men har inlett fantastiskt i serien tillsammans med Josh Dickinson som imponerat direkt. Bernhardt och Näsén är ett riktigt bra backpar på Hockeyallsvensk nivå… sen ja, då har jag bara tagit upp toppen av interna poängligan. Det finns flera spelare som har all möjlighet att kliva fram under säsongen ännu mer. MoDo är att räkna med, punkt slut.

SANNY LINDSTRÖM

– Det är klart att MoDo smugit under radarn vilket inte är någon direkt konstighet med tanke på hur både Björklöven och Djurgården har satsat. Jag tror det passar MoDo och den gruppen rätt bra. Klart att det är ett bra lag som ska ligga med uppe i toppen av tabellen. Coach Karlin har en fin förmåga att alltid få ihop sina lag och den här säsongen verkar inte vara någon skillnad. Och som jag sa inför säsongen. Josh Dickinson är ett fynd och en toppspelare i serien. Jag tycker han redan visat prov på det och mer lär komma när han blir än mer varm i grejorna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västerås - MoDo 2022-10-01
KB65: Lätt att få hybris och det är så värdelöst när sånt smyger in under MoDotröjorna. Minns SM-finaler där Sedinarna bara skulle snurra upp Brynäsare på läktarn, Forsbergare skulle göra det själv med ett helt Malmö hängande runt axlarna eller Johansson som slår vad med journalister om MoDos eminenta storhet och atlaset aldrig kommer trilla ur.

Nä, låt nu Djurgården och Löven vara favoriter så att vi kan lägga fokus på att vara bra när det gäller istället. Att vinna matcher i början av sässen tar en inte till SHL.
Kommentera