1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479862 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2384470

Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove: Kom in på VKs sida. Såhär skriver de.

Björklöven måste såklart börja omvandla sina lägen till mål. Ser man till starten på säsongen har Löven en skotteffektivitet på 5,77 procent på 104 avlossade skott, varav 6 gjorda mål. Bara Tingsryd är sämre med 3,23 procent och 62 skott där man bara lyckats göra 2 mål.

• En annan viktigt aspekt är att Löven slutar bjuda motståndarna på gratischanser. Jag tappade räkningen hur många gånger man släppte bjudpuckar bakom sin egen rygg i matchen mot AIK. I längden är det inte hållbart.

• Sen gäller det såklart att man tar till vara på sina powerplaylägen bättre. Det är något man övat på inför matchen mot Almtuna och tisdagens träning var väldigt fokuserad på special teams. Just nu ligger Löven på en tiondeplats i powerplaystatistiken med 15,38 procent och 2 gjorda mål, det med 13 spelade numerära överlägen totalt sett.

• Tekningsstatistiken är även den lite sisådär så här långt. Just nu har Löven 47,95 vunna tekningar i procent. Lövens bästa tekare hittills är Jacob Olofsson på 65,71.

Då måste jag säga att jag tycker att Per och Mattias är klasser bättre. Lövens stora problem anser jag är att man inte kommer med fart. Ofta står flera stillastående på blå och väntar på att någon ska bära upp pucken och dumpa. Schilkey är snabb som fasen, men får väl ett enda vettigt uppspel.

I anfallszon är det usel rörelse. Aldrig mer än ett pass i följd i fart, utan alla ska behandla pucken. Vet inte hur många skott som tas från stillastående spelare. De ser ut som stiga hockeyspel där man rör en spelare i tagit liksom.

Nej, skit i tekningar, slarv, skottprocent och pp. Fokusera på att passa pucken på en spelare i fart, vilket kräver att flera verkligen så man får alternativ.

Poley verkar inte vara en lagspelare. Lamt hemjobb och en massa egoistiska avslut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Sssschhh - ge inte löven några gratistips. Låt dem fortsätta suga....
Kommentera