1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482436 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2397109

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: enligt regelboken gjorde domaren helt rätt som inte blåste av spelet, regel 9.6 säger

"om en målvakt tappar sin hjälm/mask samtidigt som målvaktens lag har kontroll på pucken ska spelet stoppas omedelbart. om motståndarna har kontroll pucken ska spelet bara stoppas om det inte föreligger en ombedelbar eller uppenbar målchans"

jag tycket regeln är helt fel men domaren gjorde rätt och ska således inte stängas av
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
BobbyG:

Det jag skrev var klumpigt formulerat, jag tycker inte heller att domaren ska stängas av.

Det var mer en skrivelse för att ge exempel vem som bär störst skuld i situationen och att jag inte gillar att Noren får ta emot hatet och krav på att stängas av, därav formuleringen "är det någon som ska stängas av är det han (domaren)".

Om han inte kan stoppa spelet pga tappad hjälp, så kunde han kanske blåst för spelare i målgården eftersom lekasandsspelaren åker in långt i den. Kan man blåsa av spelet när en skridskospets nuddar linjen trots att pucken är lång ifrån kan man göra det här med.

Men min poäng är att det är sjukt att hata på Noren och kräva avstängning, han har inte gjort nått fel utan hans jobb på isen är i princip att spela tills domaren blåser. Om domaren inte får blåsa av spelet i denna situation (finns inget att man får stoppa ifall det är stor risk för allvarlig skada?) och det skulle bli en skada på Rifalk ja då är det oturligt och inte Norens fel, det får i så fall betraktas som en "race incident".
Kommentera