1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478028 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2399132

Sv: Östersund - MoDo 2022-10-28
Bad_Brett:

Tror att en av mina favoriter Marenis kan komma att lämna tyvärr. Man får inte alls ut hans kunnande i varken första eller andra. Återstår att testa tredje med Mannberg och AP. Funkar det inte där heller kan han nog lämna i uppehållet och man satsar på två ytterforwards in.

Inte för att han är dålig, det är en bra spelare med många bra egenskaper men han får ut ca 50% hos oss. Lite som Jelisejevs förra året, mycket hockey i honom men vi fick ut väldigt lite.

Jag föreslår att vi gör en trejd med Västervik, de tar marenis som nog kan passa in där och får spela i toppkedjorna och vi tar Vela för att använda som ytter.

Sedan går vi på jakt efter ytterligare en högerfattad spelare dom ska in i första.

Sedan adderar vi big sam efter jul för att stärka center sidan.

Så här bör laget se ut.

Woods-Dickinsson-Ny
Aagaard-EJK-Vela
Sven-AP-Södergran
Ohlsson-Theo-OP

Sedan får nordin och mannberg försöka slå sig in i laget på theos och op:s plats.

När sam ansluter efter jul så går han in andra och EJK i tredje och AP i fjärde.

Backsidan måste förstärkas, styf kan inte få fler chanser. Varje gång han är på isen blir det farligt. Stör mig så enormt på att han är så långsam till puck. Liksom glider in och får alltid en motståndare i ryggen. Tar han några skär kommer han vara först och kan vända bort motståndaren. Att han sedan lämnar väldigt konstiga avstånd till puckförare är en annan sak, blir alltid rundad på utsidan.

Satsa på Norén som är stabilare och har en högre potential, men han ska gå som sjunde/åttonde back.

Där har Gradin planen, bara leverera nu.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Östersund - MoDo 2022-10-28
Rytter: Vill se Marenis i 5-10 matcher till innan jag bestämmer mig vad jag tycker om honom, kvalitet finns som du nämner men verkar svår att spela med. Slö som attans med.

Har skrivit det här förut men gör det igen, tycker att vi behöver värva minst två spelare om vi ska nå SHL, helst tre.

1. Toppytter till första kedjan: En monumental viktig värvning, den här spelaren kan inte bara vara skillad utan måste också kunna axla rollen som lagets stora ledare, Josh och Woods kan ej dra det lasset. Gärna högerfattad och hade hjälpt om han var nordamerikan då han kommer spela med Josh och Woods. Den enskilt viktigaste värvningen i jakt på SHL platsen.

2. Fjärde center: Inte lika stora krav här, men ska vara bra defensivt, stark längs sargerna mm. Theo är duktig men håller inte i ett slutspel.

3. Topp fyra back/bredd back: Den här värvningen beror på Ingman, om man tror på Ingman så kan man köra på en bredd back, om inte så behöver det vara en topp fyra back. Men en till back behövs då vi är känsliga där.
Låst ämne

Sv: Östersund - MoDo 2022-10-28
Rytter: Har extremt svårt att se Marenis försvinna. Hade varit en sak om han åkte runt med hängskalle, men det ser jag verkligen inte. Glädjespridare utanför isen också.
I värsta fall så är han även nyttig lägre ner i hierarkien. Det är den rollen han har i Lettlands landslag.

Liten tröst men tränare Kjell-Åke för ÖIK säger att vi är det överlägset bästa motståndet de stött på hittills. Trots vår bleka insats.
Låst ämne


Sv: Östersund - MoDo 2022-10-28
Rytter: Bra inlägg. Saknar vinnarskallen som Tore Erkén hade. Gradin är lite för trög. Mannberg, Södergran har 10 matcher till max även om jag gillar dem. Måste in nya spelare nu som går på mål och köttar in pucken. Kan inte fortsätta vara en fritidsgård.
Låst ämne

Sv: Östersund - MoDo 2022-10-28
Rytter: Tror inte du behöver oroa dig (ännu).

För det första tror jag att man tycker att det är bra att Guden har en lettisk kompis i laget. För det andra så är gissningsvis Marenis betydligt mycket dyrare än Vela. Visst, MoDo kanske erbjuder sig att betala en del av lönen, men kommer då Västervik verkligen kunna sälja honom i slutet av säsongen?

Tror inte Marenis är jättehet på marknaden just nu och då känns det dumt att sälja, framförallt när vi köpte honom när han var som hetast.
Låst ämne

Sv: Östersund - MoDo 2022-10-28
Rytter:
Nu är Theo ung och har mkt kvar att lära men han bör gå bort först från laget. Klarar tyvärr inte av att skydda pucken på seniornivå än.

Marenis tror jag kommer kommer ingång.
Låst ämne