1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481481 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2400781

Sv: Apropå ingenting...
KB65: risken är ju att marenis faktiskt är ett one-hit-wonder och överpresterade förra säsongen...tiden får utvisa. Dock sjukt förvånad att han känns så seg. Att målformen kunde dröja visst. Är det så enkelt att hästen spelade lågt tempo och satsade på snabba omställningar typ? Pallar inte högt tempo utan att tappa explosiviteten? Dålig koll på hästen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
grimiss: Mja, det finns nog många olika nivåer till det där. Det syns ju att han fortfarande har riktigt fina skills speciellt när han förflyttar pucken emellanåt. I Hästen så var strålkastarljuset nästan enskilt på honom och någon enstaka annan i laget, här är han mer en i mängden. Sen tycker jag att EJK-kedjan underpresterar och det har vi märkt tidigare att när Aagaard försvinner från just därifrån så försvinner nästan hela det offensiva spelet i den formationen. Jag tror som JFK och andra har varit inne på att testa Marenis med AP och Södergran, det kan lika gärna vara vår nya andrakedja. Tror att i längden så måste vi nästan återställa EJK-kedjan med Aagaard också även om jag tycker att han har gjort det bra i första, enbart för att de tre verkar lyfta sig någon nivå tillsammans.

Jag tycker även om att Marenis har en fysisk sida till sig, lite grit och elakhet också. Därför tycker jag verkligen inte att han ska skeppas som många redan verkar förespråka av någon anledning. Tror han skulle vara ruggigt nyttigt längre ner i hierarkin i ett slutspel också.

Nu ser jag att JFK hann skriva nästan exakt samma sak men jaja.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
grimiss: Faktum är väl att när vårt spel fungerar så har vi ett högre tempo än de andra lagen. Som VIK konsterade, inget lag har samma passningstempo som MoDo. Man har tagit in spelare som kan och vill spela med högt tempo som AP och Södergran.

Marenis ska nog spela i en kedja där han är stjärnan. Han spelar fruktansvärt svårt och när det går hem är det snyggt. Däremot tappar han ganska mycket puck. Därför skulle jag vilja ha honom med AP och Södergran. Låta honom få lite fria tyglar.
Kommentera