1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483969 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2400929

Sv: Apropå ingenting...
mattias - 74: Stevens, Therien och Hatcher blev onödiga ungefär samtidigt som nolltoleransen infördes. Stevens hade aldrig varit samma nyckel om motsvarande spelare funnits 2010. Han var en stjärna i clutch and grab, men i dagens NHL hade han inte alls haft samma impact som Rahimi har i allsvenska slutspel, för NHL-domare är helt enkelt så mycket bättre.

Intressant är att Rahimi inför de två sista matcherna mot MoDo i slutspelet låg rejält på minus i plus/minus.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Som neutral. Fattar att Rahimi kan fylla en funktion i slutspelshockey när mer tillåts och han är säkert viktig för gruppen, men han är ju långt ifrån en av de bästa backarna i serien. Har stor respekt för hans karriär och han var mycket bättre för några år sedan. En liknande back som Johan Alm har visserligen varit skadad mycket de senaste åren, men när de var på samma is häromveckan tyckte jag det var tydligt att Alm är en nivå högre, framförallt i skridskoåkning och passningsspel. Sen skulle jag nog inte säga att en renodlat defensiv back kan vara bäst i serien heller, de bästa backarna är bra i båda riktningarna riktningarna och inte så begränsade som t.ex Rahimi är. Mer relevant i så fall att jämföra honom med andra begränsade backar än med seriens bästa backar overall.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Den dagen vi har nolltolerans i svensk hockey och domare som kan hantera den, då är jag beredd att hålla med om att Rahimi, Frögren och andra grisar är onödiga. Men här och nu är det långt dit och de fyller en viktig roll. Om vi inte har en egen grisig försvarsgeneral i slutet av säsongen står vi nog där igen och klagar på hur Rahimi eller motsvarande tilläts spela över gränsen ännu en gång. Vi hade ju en gång i tiden Andreas Pihl med precis samma roll och han blev ju en uppskattad publikfavorit i Kempis.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

" , för NHL-domare är helt enkelt så mycket bättre. "

Det har jag alltid tyckt, vill se bättre domare i ett slutspel också även här, frågan är hur förbundet och klubbarna ställer sig till att ta in NHL domare i ett slutspel i Europa? Dom är otroligt professionella men såklart mycket mycket dyrare.

Kanske är värt det?
Kommentera