1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481250 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2454771

Sv: Apropå ingenting...
Confusius: dom ser ju uppenbarligen nåt vi alla på forumet missar. Undrar om det helt enkelt är så att de inte tänker skeppa Svenningsson under säsong och därför satsar 100% på att få det att lossna för honom ?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
grimiss: Precis som du säger så ser ju ledningen Sveningsson varje dag.
Så det ligger väl närmare till hands att dom har rätt, och forumet har fel. (ser det dock som helt omöjligt ;))
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
grimiss:

Alla ser nog att Sven som enskild individ inte är optimal i andrakedjan eller i PP, även Karlin.

Jag tror att det är så enkelt att man har inte så mycket annat att spela i andrakedjan när vi inte har full trupp. Sveningsson är den första utanför topp6 som står på tur att vikariera där och nu med skador finns det en plats för honom. Med alla tillbaka kommer vi spela: Dick, Woods, Aagaard, Halloran, Vela, Niederbach som topp6 samt att vi ev ska in med en ny också.

Tror beslutet grundas i att Karlin inte vill röra om i kedja tre och fyra som fungerat bra. Vi supportrar kanske tycker det vore logiskt att lyfta upp Södergran till andra då han varit bra, eller prova ohlsson, OP eller Theo. Men då får vi ju rotation i alla andra kedjor också. Tror ledningen resonerar så att nu när vi ska spela in nya i laget är det en trygghet att ha vissa kedjor intakt för att få stabilitet.

Säg att vi lyfter upp Södergran risken är att vi får en andrakedja som inte spelat ihop sig och inte fungerar samt en tredjekedja som kommer prestera sämre tills de hittat kemi. Sedan ska vi ändå ändra igen när alla är tillgängliga.

Jag ser det som så att Sveningsson är vikarie i andrakedjan och Karlin väljer att inte ta risken att leka hela havet stormar utan vill ha någon slags stomme och kontinuitet nu när vi tar in nya spelare och därför blir kedja tre och fyra intakt och Sven får ta platsen i andra.

Med alla friska tror jag inte Sven kommer spela i andra eller i PP.

Sedan kan man alltid diskutera ifall Theo skulle ha platsen istället om man inte vill röra kedja tre eller fyra, men gissar att man här resonerar så att de vill ha igång Sven och inte sänka honom totalt genom att bänka honom, de vill ha honom vid gott mod för att kunna bidra i slutspelet. Theo kommer troligen gå ner och hjälpa J20 så därför faller valet på Sven istället.
Kommentera