1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480591 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2455494

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
Bad_Brett: Blir det inte pinsamt att ni tror er sitta på en så fantastiskt enkel lösning som att slänga om i kedjorna?
Läser lite statistik och sen basunerar ni självsäkert ut hur kedjorna ska komponeras och idiotförklarar ledningen för att dom inte ser samma som er.
Med den logiken är det bara att gå stenhårt på statistik. Alltid.

Glöm allt trams om fingertoppskänsla, prata med spelare, rollfördelning, skador, form osv
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
Nucky:

En sak man inte tänker på är signalerna det sänder när man rör om.

Det är människor vi har att göra med. Karlins jobb är att se till att de hittar tillbaka till stabiliteten och nivån vi vet de har.

Jag tror det är direkt skadligt att ledarna får panik och kastar om för mycket i kedjor och roller. Då signalerar även ledarna att det är panik och det kommer smitta av sig på spelarna ännu mer. Jag tror att det till och med kan vara kontraproduktivt att börja ändra för mycket och sätta ihop nya kedjor och dela ut nya roller. Människor är rent generellt ganska dåliga på att hantera förändringar och det gäller nog även för hockeyspelare.

Tror det är det vi ser från ledningen, de jobbar för fullt med att få igång laget och självförtroendet. De har varit med så länge att de vet att det viktigaste är att signalera trygghet och jobba med spelarna för att hitta tillbaka till vårt spel, följa den plan man lagt upp kring roller och vara tydlig.

Jag tror det är vägen ur svackan.

Sedan kan man alltid diskutera specifika val som sveningssons roll i PP, men skrev om det tidigare, han kommer inte ha den rollen när alla är tillbaka. Han är vikarie där medan vi har skador.

Men jag vill verkligen inte se att man börjar kasta om helt kedjorna och rollerna på träning eller i startuppställningar. Däremot coachning under match och byta plats på någon är en annan sak, t.ex som idag när man bytte på theo och Södergran.
Låst ämne

Sv: Mora IK - MoDo Hockey 2023-01-27
Nucky: Men det blir så tramsigt. Aagaard, EJK och Sveningsson var bästa kedja i slutspelet ifjol. Nu har har man spridit ut dem och ingen producerar speciellt bra.

Ohlsson var fantastisk med Mannberg och AP. Södergran fick en rejäl nytändning med EJK och Aagaard.

Helt ärligt tror jag att tombolan skulle producera bättre kedjor än Karlin.
Låst ämne