1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2457527

Sv: MoDo Hockey -Västerås IK 2023-01-29
Rödluvan: Med risk för att eventuellt svära i kyrkan så byter jag med lätthet Södergran mot Wernblom. Även då jag kan se intentioner och positiv inverkan till följd av Södergrans fysiska närvaro, där han i kraft av sin storlek och långa räckvidd är bra på att skydda och hålla puck, tycker jag 3 poäng på 15 senaste inte riktigt motsvarar hyllningarna han får av vissa, en roll i tredjekedjan till trots. Tycker han ofta bryter i i fel läge eller får iväg ett harmlöst avslut mitt på målvakten. Ser bristerna i Svenningsson också men tror han skulle fylla rollen i tredje bättre än Johan, och in med Wernblom i andra då Niderbach och han visade god kemi i de båda matcherna de lirade. Helst av allt ser jag dock man behåller bägge för att täcka upp för skador men Malmö kanske vill ha något i utbyte.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey -Västerås IK 2023-01-29
Barnaby: Södergran är inte tänkt att vara en poängsspelare så den jämförelsen är inte rättvis enligt mig. Han skapar utrymme för medspelare och var kanske bästa spelaren igår.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey -Västerås IK 2023-01-29
Barnaby: Personligen så tycker jag att vi har tillräckligt med målgörare i laget. Hade vi bytt ut södergran mot wernblom så hade laget blivit ännu lättare och vi hade helt plötslig tappat en av våra bästa forwards som kan driva upp pucken i anfallszon.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey -Västerås IK 2023-01-29
Barnaby: Nu svär du i kyrkan 😇
Nej men om vi skall titta på vad som är mest optimalt ur slutspelsperspektiv så kan Södergran bli en joker
Men man kan heller inte förbise Sveningsson, dessutom verkar han ha något som tränarna gillar eftersom han får stort förtroende i tex PP fast statistiken över tid påvisar att han är Modos klart sämsta forward i den statistiken.

Sveningsson har gjort 3 riktigt bra matcher nu på raken så det vore kanske synd att skeppa honom om han tänker fortsätta uppåt i prestationerna, samtidigt är det synd att skeppa Södergran som överlag varit riktigt bra över hela säsongen, bara poängen som saknas och det beror precis på det du beskriver.

Nä fan jag har svårt att se vem som skulle bytas mot Wernblom faktiskt…
Låst ämne