1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481014 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2457754

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Jag tror snarare att det inte är en hälseneruptur. De brukar ta mycket längre tid än 4-6 veckor att läka och innan man kan gå tillbaka och idrotta på denna nivå.

Standard är väl snarare månader till ett halvår istället för veckor om man får en hälseneruptur.

Ortos används för betydligt mer än hälsenor. Så fort foten måste hållas stilla för att förbättra läkningen och förhindra sneställning eller liknande sätter man en sådan.

Vi vet att han bröt ett ben i foten vid skottet, så antingen någon bit som är lös eller att det också var en skada på ledband, senfästen eller liknande som gör att foten måste vara fixerad under perioden det läker.

Så min gissning är att det inte är en hälseneruptur för då hade man nog kommunicerat att säsongen var helt körd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag har slitit av hälsenan och fick en delvis hälseneruptur. Hade ortos i 6 veckor och därefter har jag fått börja så sakteliga med rehab. Operationen skedde 20 november och dom räknar med att jag ska vara fullt återställd och kunna springa i början på april.. Hoppas inte Dickinsson råkat ut för detta.

Var det en sån här du såg i restaurangen?
Uppladdat:

450x300-ortos_0.jpgortos_0.jpg

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag talar av erfarenhet då jag har haft både hel och halv hälseneruptur.
En hel tar som du säger lång tid, man brukar räkna med 4-6 månaders rehab, för mig tog det 8 att bygga upp styrkan i vaden igen.
Men en halv hälseneruptur är inte lika allvarlig och för mig tog det 3-4 veckor innan jag kunde idrotta som vanligt utan att ha minsta problem (dock kan den ju gå av så läkarna rekommenderar 4-6 veckor innan man är på’t igen)

Dessutom uppkommer ofta rupturer på hälsenan när man varit borta från idrott eller ansträngningar ett tag.
Kommentera