1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480157 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2459779

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Robin Ztorken L: Fortfarande sjukt besviken över gårdagens match.
Man pissar verkligen bort poängen just nu. Matchen mot VIK var helt och hållet Fryckans förtjänst, hade hoppats på att det skulle bli ett uppvaknande för truppen.

Visst, vi har en svacka men den börjar bli rätt lång nu.
Jag ställer inga krav på propagandahockey, snarare tvärtom. Hade varit trevligt att se MoDo spela en benhård defensiv i 60 min och vinna med 2-0 där andra målet kommer i tom kasse. Visa att man kan gå på hörntänderna och vinna matcher fastän det studsar emot, man är nedtränade och det saknas folk osv..

Gudlevskis släpper några riktigt billiga mål också. Tycker fortfarande Tex kändes tryggare ifjol.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky:

Ja jag är besviken på resultatet, hemma mot KIK ska det bara vara 3p.

Men ändå är jag försiktigt positiv, jag tycker vi är på väg i rätt riktning. Det började egentligen med Mora borta där jag tycker vi gör en bra match.

Mora - Vi är rätt starka defensivt i 5 mot 5, deras mål kommer i PP samt i öppen kasse. Vi skapar rätt mycket framåt men gör inte mål. Har ändå svårt att vara missnöjd med prestationen i den matchen mot seriens då formstarkaste och hetaste lag.

Västerås - Jag tycker det är en överkörning offensivt från vår sida, att det står 0-2 efter 50 minuter är märkligt då vi skapar otroligt mycket. Andra perioden och 17-8 i skott vittnar om ett rejält övertag. VIK:s mål är ju märkliga också, första är en retur där vi inte lyckas hålla undan och han kastar sig och får igenom den på nått märkligt sätt. 0-2 är ett skott som fastnar i Ohlssons tröja i typ 2 sekunder innan den ramlar ner perfekt på bladet hos en VIK:are. Men vi vänder och vinner rättvist

KIK - Sett till vad vi skapar offensivt så borde vi avgjort denna match i första. Halloran bränner öppet mål, AP gör en sjukt snygg genomåkning och ska lägga in den i öppet mål men får inte upp pucken, Vela har ett par jättechanser, Södergran bryter in och bränner ett fint läge, Wahlberg prickar stolpen osv. Återigen så är det målen och att få momentum av PP som klickar.

Tycker de senaste tre ändå är stora steg framåt jämfört med t.ex Vita Hästen hemma, Djurgården borta och SSK borta. Där orkade vi ju knappt skapa något alls framåt och det såg väldigt segt ut på många.

Vi har en del att förbättra men vi är inte alls lika djupt ner i svackan som vi var tidigare, utan vi har en försiktigt stigande form.

Tycker det ser ut som benen börjar bli lite lättare och farten kommer mer och mer även om det är ett par steg kvar tills vi har samma klipp som i November/December.

PP måste upp, det är så pass viktigt att man utnyttjar detta när matcherna är täta och genererar momentum.

Sedan måste slarvet i egenzon minimeras och ödmjukheten upp ett snäpp, de mål vi släpper är ju inte pga att motståndarna spelar ut oss och trycker tillbaka oss långa periopder, det är ju mer resultat av att spelarna inte är 100% skärpta och spelar med marginaler (Bernhardt tidigare och Halloran igår).

Men visst har BP blivit lite bättre, visst vi släppte två mot mora men de har ett jävligt bra PP. Men vi höll väl tätt mot både VIK och KIK.

Så frånsett utdelningen i poäng så tycker jag prestationerna är på väg upp och det ser ut som fler och fler spelare kommer igång. De närmsta matcherna blir intressanta för att se ifall vi fortsätter med stigande form eller ifall vi tar steg tillbaka.

Börjar vi prestera som mot VH hemma ja då är det ju dags att bli orolig på riktigt igen, speciellt ifall det bara är med några få matcher kvar innan slutspel.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky: Läste matchstatistiken på swehockey och mår dåligt över alla missade pp chanser, helt otroligt att vi inte stängde denna match långt innan eller åtminstone vann i övertid.

Som du säger, vill se en målfattig match i Karlskoga imorgon, 60 min grovjobb och vinst med ett eller två mål. Om Löven tar sig förbi så lär de växa ännu mer och det mentala övertag de har lär bli än större, enda fördelen är väl att vi får slå lite ur underläge och ha en ev. match 7 i deras lilla lada istället, ta bort pressen lite. Men att nå final känns lite avlägset nu tyvärr.
Låst ämne