1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2459929

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Nucky:

Jo det köper jag i en direkt jämförelse mellan spelarna, att vela troligen klarar ytterrollen bättre och fortfarande kan bidra med fysik.

Men frågan jag ställde initialt är hur vi gör när Dick är tillbaka och om vi får in wernblom. Då ska två forwards från nuvarande topp6 bort.

Den ena är lätt då det är svenningsson. Men vem mer ska bort? Vad tycker du?

Själv tycker jag det är Niederbach som presterat sämst av våra topp6 forwards och bör flyttas ner. Hade honom på en kant i uppställningen då jag gillar AP:s centerspel, men han kanske kan spela center där om AP kan gå på kanten.

Woods/Halloran/Dickinsson är ju helt givna i två första.
Aagaard har gjort sig förtjänt av en topp6 roll, han har ju sjuka stats som de visade i hockeylabbet och är en riktig måltjuv.
Werner byter knappast till oss för att lira tredjekedja så han går nog in på topp6.

Då återstår Vela och Niderbach och där föredrar jag Vela I topp6 pga att han är bättre över hela banan, bidrar med fysik som annars saknas i dessa kedjor. Sedan gör han ju just nu mer poäng än Niderbach också. När vi då skickar ner Niderbach är centerplatsen vikt åt Vela.

Vem tycker du ska bort från topp6 när dick är tillbaka och förutsatt att Wernblom ansluter?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Kristianstad IK 2023-02-01
Rytter: Tror Karlin kommer ändra så lite som möjligt från det han vet funkar.

Woods-Dickie-Aagard
Halloran-Vela-Niederbach
Wernblom-AP-Södergran
Sven/OP-EJK-Ohlsson
Om dom spelar 2:a eller 3:e kedja bör inte spela så stor roll sålänge istiden är skapligt lika. I ovanstående kedjor hade Werner fått spela med vår kanske näst bästa center och kunnat få en roll i PP2.

Den stora utmaningen är väl det Fredrik Söderström är inne på, att få alla att köpa sin roll och vara nöjd och glad.
Vad har t.ex Vela/Niederbach blivit lovad? Vad tycker AP om att bli sidosteppad när det gäller PP?
Kan det t.om vara bättre att spela spelare X i PP trots att spelare Y gör det aningen bättre, men Y kan hantera motgångar bättre och drar inte ner sin kedja pga att han inte får spela som han blivit lovad?

Så sjukt många parametrar som påverkar, det är precis det jag också motsätter mig när det låter så väldigt enkelt att bara kasta om i kedjorna.
Låst ämne