1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484881 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #246196

Sv: J18 MIF vs Plantskolan semifinal
Joo, tyvärr så kunde jag inte komma ifrån tidigare än att jag missade hela första perioden, om det innebär att jag missade en väsentlig del av matchbilden så får det väl vara hänt, det jag såg gillade jag iaf.

Trampar in på läktaren efter Öhmans illegala utrustande och missade därmed vilken del av utrustningen det skulle ha rört sig om, någon som såg det får gärna fylla i. Snabb kvittering och återtagen MIF-ledning innan jag hunnit sätta mig in i matchbilden, men det blir ganska snabbt klart att man har ett ganska klart spelövertag när de två första femmorna är på isen och man får se en smått vild forechecking när herrarna Enström-Hellström-Sundh är på isen, många försök till genomskärande passningar som inte riktigt går hem i det här skedet och när Oscar Hedman drar på sig sin andra utvisning på fem minuter så är då iaf jag beredd att ge MIF chansen till en välbehövlig 3-1-ledning innan tredje.

Men...MIFs Chamizo gör en mycket onödig nerdragning av en MoDoit när denne är på väg att jaga efter en puck som är på väg ur MoDos zon (med MIF-bevakning på plats längre bak i plan) och vi har 4-4. Bara 17 sekunder senare så rappar Hansson, om möjligt, ännu onödigare till MoDo ett power-play som väl måste ses som matchens riktiga vändpunkt. Ett mycket bra powerplay följer med bra rörlighet och fint passningsspel. En back dunkar iväg ett tungt skott i stolpens insida och så, efter lite kalabalik är Edblom där och kan vispa in en mycket viktig kvittering. Fortsättningen av perioden är ännu ett kvitto på de tecken jag tycker mig ha sett och forecheckingen är hög, med alltfler resultat. MIFs målvakt lämnar alltfler returer som MoDoiterna ofta är där och hugger på.

*Här skickar jag sms till en troligen misströstande HS-skribent, med min spådom om 3:e perioden*

Det dröjer dock sex och en halv minut innan man lyckas få hål på Hansson ännu en gång, Richard Dahllöf hämtar pucken vid högra sargen och lägger över den till en omarkerad Sjölin som kan vispa in en backhand till 3-2.

Som jag ser det är det här som det högre tempot hos MoDos, framförallt, två första femmor ger exempel, MIF-försvararna börjar bli trötta och misstagen och ännu en utvisning, och ett PP-läge som man förvaltar mycket väl. Som jag ser det är det ett tungt backskott som på sin väg mot mål kan ha tagit på 1-2 spelare, hur som helst är pucken på uppstuds när den passerar mållinjen och jag knäpper kortet här nedanför.

De genomskärande passningarna var det ja, till slut lyckas Hedman med en delikat genomskärare fram till Sundh som tar emot pucken strax innan blålinjen, skrinnar ifrån de två MIF-backarna och enkelt placerar femman i nät. En Högardh of Old Days (eller som han fortf. gör för oss i Malmö).

Jahapp då skulle det väl vara klart då? Njae, en seniorovana som de redan lyckats pränta in som det verkar, är att sluta spela så fort man fått en tremålsledning och börjar backa hem. Det är här som jag tycker att målisen Öhman skall ha en stor eloge, utan hans härliga spel de sista minuterna kunde MIF mycket väl ha fått in både 1 och 2 puckar och vi hade haft helt andra förutsättningar inför Ö-viksmatchen.

Mina 3-stjärnor...på ÄnnHåÄll-vis.

***=Tommy Enström
**=Tobias Viklund
*=Robert Öhman

Avslutningsvis: En uppmaning att se på de här killarna om du har chansen, helt klart underhållande och väl spenderade timmar.
Kommentera