1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480596 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2466261

Sv: IF Björklöven - MoDo Hockey : 2023-02-10
JoseGonzales: Jag tycker att det där med "spelar på resultatet" är en ren efterhandskonstruktion. Fredric Andersson säger i intervjun efter andra perioden i princip rakt ut att man är missnöjda med att spela alldeles för mycket i egen zon och vill lyfta spelet till MoDos zon istället. Det blev tvärtom.

Det kan aldrig någonsin varit meningen att hamna så djupt ned i egen zon som man gjorde. Sedan är det klart att det kunde blivit en jämnare matchbild om inte vi tvingats trycka på så hårt och chansa lite, men att Löven vill spela mycket i egen zon tror jag inte en sekund på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - MoDo Hockey : 2023-02-10
J F K: men ärligt, löven kontrollerade matchen bekvämt. Modo saknar spelare som kan bryta mönster just nu eller de som kan göra det är ur form
Kommentera

Sv: IF Björklöven - MoDo Hockey : 2023-02-10
J F K:

Jag tror löven är mer nöjda med resultatet än spelet och matchbilden.

Jag tror modo är mer nöjda med prestation och matchbild än löven men missnöjda med resultatet.

Kan aldrig vara en medveten strategi att låta en jämnbördig motståndare få dominera så i sin hemmaborg. Någon som tror att löven är så skraja för oss att det enda de kan göra är att backa hem och spela som Västervik typ?

Stråhle står och säger att det var en taktiskt extremt väl genomförd match, kan aldrig tänka mig att taktiken var att låta modo driva spelet och skapa så pass många heta chanser mot dem. Har sett igenom delar i efterhand och förutom målen så har löven ett par heta chanser. För modo har jag räknat ca 10+ heta chanser, varav 4-5 högkvalitativa där det bara måste göras 3-4mål.

Känns ändå bra att veta att Stråhle är nöjd med taktiken och att han enligt dem gjorde en perfekt match, skönt att veta att vi kan skapa så pass mycket på dem ändå.

Vid full trupp på lagen så håller jag oss fortfarande som favoriter i bäst av sju. Sedan kommer det alltid skador och tappad form i ett slutspel som kan ställa till det.

Men sett till att uppträda som ett lag, vara konsekveta, sätta roller, ha rätt rollspelare och spetsar och följa systemet tycker jag vi ligger före löven. Jag tror och hoppas att detta kommer fälla avgörandet i slutspelet, där är det bra att ha grunden att falla tillbaka på när det hackar och går tungt. Tycker också att under serien har vi varit bästa laget i 5 mot 5 av alla.

Största nyckeln är att få igång PP. Igår visade vi att vi kan stänga ner deras PP men vi måste få igång vårt för att ha ett vapen till så vi kan avgöra täta matcher.
Kommentera