1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482830 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2483345

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
Bad_Brett: Ja, visst. Nu var jag lite medvetet dryg även om jag länge har tyckt att GAA även är väldigt relevant. Tycker man ska ha båda siffrorna i åtanke.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
KB65: Men det är ju ganska självklart att spelar man i ett topplag så släpper man ju i 9,75 fall av 10 in färre mål än man gör i ett bottenlag, det är ju ren logik?!

Och kollar man dom i nuläget 6 slutspelsklara lagen, så ligger 5 av målvakterna på topp-6. Den som utmärker sig positivt och klämmer in sig där är KIK´s Filip Larsson på tredje plats.

Den enda av dom nu 6 slutspelsklara lagens målvakter som sticker ut negativt är Gudlevskis, som hamnar så lågt som 9:a.

Sedan kan man ju naturligtvis diskutera ifall det är Gudlevskis som är svag, om det är vårt försvar som är svagt, eller om det är en kombination. Och eftersom vi släppt in näst flest mål av topp-6 lagen, så tyder väl mycket på att det är en kombination.
Kommentera

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
KB65: Ja, det kan jag hålla med om. Men jag tycker egentligen att det räcker att se matcherna. Statistiken är egentligen överflödig.

Ni vet alla gånger det känns som att motståndarens målvakt är ett monster och räddar precis allting? När kändes det senast så med Guden? Kanske någon match i höstas, men han är ju inte den som lyfter sig när laget inte presterar. Snarast tvärtom.

Jämför med när Bartosak, Tex eller till och med Hanses var "inne i zonen". De kunde stänga matcher på egen hand i princip. Med en fladdrig Gud och en nyopererad Tex så har vi inte riktigt den profilen i mål.

Nu har visserligen statistik visat att det ofta räcker med att ha en "bra" målvakt och att en målvaktsfantom sällan är den avgörande faktorn i ett slutspel, så vi får väl hoppas att det stämmer...
Kommentera