1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480747 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2483382

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
KB65: Men det är ju ganska självklart att spelar man i ett topplag så släpper man ju i 9,75 fall av 10 in färre mål än man gör i ett bottenlag, det är ju ren logik?!

Och kollar man dom i nuläget 6 slutspelsklara lagen, så ligger 5 av målvakterna på topp-6. Den som utmärker sig positivt och klämmer in sig där är KIK´s Filip Larsson på tredje plats.

Den enda av dom nu 6 slutspelsklara lagens målvakter som sticker ut negativt är Gudlevskis, som hamnar så lågt som 9:a.

Sedan kan man ju naturligtvis diskutera ifall det är Gudlevskis som är svag, om det är vårt försvar som är svagt, eller om det är en kombination. Och eftersom vi släppt in näst flest mål av topp-6 lagen, så tyder väl mycket på att det är en kombination.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
Confusius: vill minnas att guden blev ganska hyllad i pressen i höstas när laget gick bra, inte för att han stod på huvudet i samtliga matcher utan det var stabilt. Det brukar vara laget som får målvakter att se skakiga ut också, grundspelet hackar med försvararna. Tror att så länge försvaret gör sitt så kommer guden inte ligga speciellt dåligt till i statistiken längre, såpass bra är han.
Kommentera

Sv: Kristianstads IK - MoDo Hockey 2023-03-01
Confusius: Guden var väl 3-4 på SVS tabellen de första 26 matcherna medans han har glidit ner där i takt med att laget har presterat sämre. Det skiljer inte ens en procentenhet mellan Lindbom och Guden för övrigt.

Vi släpper till minst antal skott i ligan - oavsett om man kollar hösten, våren eller hela säsongen. En sån ”enkel” sak kan tekniskt sett ha en negativ påverkan på en målvakts SVS. Speciellt när andra delar av spelet går ner sig.
Exempelvis flertalet matcher där vi har tagit emot ungefär totalt 14-15 skott men fler än ett mål har gått in. Det kan vara målvaktens fel eller som många gånger att vi har släppt till snabba omställningar mot oss. Oavsett så påverkar det just räddningsprocenten något enormt i både det den enskilda matchen men även i det lång loppet.

Personligen så är jag många gånger nervös över hans insats, även om det är annorlunda mot tidigare målvakter där varje höstlöv ramlade in. Den fladdriga spelstilen gör sitt där. Jag köper kritiken kring honom i stora drag även om jag inte håller med om allt, men att enskilt slänga upp en tabell och peka mot placeringar utan att ta hänsyn till andra parametrar är ganska värdelöst.
Kommentera