1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480252 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2524280

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Viljans vackra namn is back!!!😀😀
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Dansken 29: Jag stör mig så fruktansvärt mycket på den låten.

1. Hockey-anthems bör vara som schlagers, dvs upbeat och trallvänliga. I viljans vackra namn låter som en melankolisk Bob Dylan-låt om hur tiderna förändras.

2. Låtskrivaren är från Västerbotten. Kopplingen till Örnsköldsvik baseras gissningsvis på att låtskrivaren pluggade låtskriveri där 2004, gissningsvis på yrkeshögskoleutbildningen "Musikmakarna" (aka "hur du kommer med som låtskrivare i Melodifestivalen).

3. Låtskrivaren var helt ointresserad av ishockey fram till 2009, då han blev medbjuden av en kompis för att se Forsberg och Näslund göra comeback i MoDo.

4. Vad i helvete betyder "Viljans vackra namn"??? Det låter återigen som någonting Bob Dylan har hittat på; "Öhhh... MoDo... Peter Forsberg... Känslor/Vilja... MoDo... Är lika med... Känslor... och vilja... MoDo... = vilja/känslor... MoDo = klubbens namn... Ohhhh... I VILJANS VACKRA NAMN!!! FUCK YEAAAH!!!".

Nu må jag låta extremt bitter och cynisk. Givetvis kan det hända att personer i vuxen ålder blir helt frälsta av MoDo och ishockey överlag. Och i ärlighetens namn älskar jag det. Jag älskar det faktum att min flickvän alltid knackar i väggen och skriker "MATCHEN BÖRJAR NU!!!", trots att jag vet att det bara är korkat försnack från "Daggen".

Men mitt stora problem med låten är att den på något sätt försöker spegla känslan av att vara den där "drömmande" MoDo-supporten, som år efter år tappert fortsätter drömma om framgångar...När den i själva verket är skriven och framförd av någon som har pluggat schlager-låtskriveri i Örnsköldsvik, misslyckats karriärsmässigt, och därefter degraderat sig själv till att skriva ishockey-anthems om ett lag han aldrig har hejat på.

Då kör jag hellre "MoDo vårt hjärtelag", "Heja MoDo" eller "MoDos armé". Eller någon av Bengt Ivans dängor.

Om ni fortfarande tycker att jag raljerar... Läs texten till "I viljans vackra namn", tänk er att låtskrivaren är någon som enbart bryr sig om MoDo/Övik på grund av sin melodifestivalutbildning han gick där, och fundera sedan över hur ...bra... ni faktiskt tycker att den texten är.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Dansken 29: Våra böner har blivit hörda!
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Dansken 29: Har missat detta helt med låten. Vad är grejen att det varit sånt snack kring den?
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Dansken 29: Äntligen! Blir mäktigt att höra den.
Låst ämne