1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2524298

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Dansken 29: Jag stör mig så fruktansvärt mycket på den låten.

1. Hockey-anthems bör vara som schlagers, dvs upbeat och trallvänliga. I viljans vackra namn låter som en melankolisk Bob Dylan-låt om hur tiderna förändras.

2. Låtskrivaren är från Västerbotten. Kopplingen till Örnsköldsvik baseras gissningsvis på att låtskrivaren pluggade låtskriveri där 2004, gissningsvis på yrkeshögskoleutbildningen "Musikmakarna" (aka "hur du kommer med som låtskrivare i Melodifestivalen).

3. Låtskrivaren var helt ointresserad av ishockey fram till 2009, då han blev medbjuden av en kompis för att se Forsberg och Näslund göra comeback i MoDo.

4. Vad i helvete betyder "Viljans vackra namn"??? Det låter återigen som någonting Bob Dylan har hittat på; "Öhhh... MoDo... Peter Forsberg... Känslor/Vilja... MoDo... Är lika med... Känslor... och vilja... MoDo... = vilja/känslor... MoDo = klubbens namn... Ohhhh... I VILJANS VACKRA NAMN!!! FUCK YEAAAH!!!".

Nu må jag låta extremt bitter och cynisk. Givetvis kan det hända att personer i vuxen ålder blir helt frälsta av MoDo och ishockey överlag. Och i ärlighetens namn älskar jag det. Jag älskar det faktum att min flickvän alltid knackar i väggen och skriker "MATCHEN BÖRJAR NU!!!", trots att jag vet att det bara är korkat försnack från "Daggen".

Men mitt stora problem med låten är att den på något sätt försöker spegla känslan av att vara den där "drömmande" MoDo-supporten, som år efter år tappert fortsätter drömma om framgångar...När den i själva verket är skriven och framförd av någon som har pluggat schlager-låtskriveri i Örnsköldsvik, misslyckats karriärsmässigt, och därefter degraderat sig själv till att skriva ishockey-anthems om ett lag han aldrig har hejat på.

Då kör jag hellre "MoDo vårt hjärtelag", "Heja MoDo" eller "MoDos armé". Eller någon av Bengt Ivans dängor.

Om ni fortfarande tycker att jag raljerar... Läs texten till "I viljans vackra namn", tänk er att låtskrivaren är någon som enbart bryr sig om MoDo/Övik på grund av sin melodifestivalutbildning han gick där, och fundera sedan över hur ...bra... ni faktiskt tycker att den texten är.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Bad_Brett:
Låten behöver inte analyseras. Den skapar jävligt bra stämning i en nedsläckt arena, det räcker för mig. Vad jag lyssnar på för musik i vanliga fall har inget med saken att göra.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Bad_Brett: Jag har aldrig reflekterat över texten, men när det spelas en match i Hägglunds med mycket folk på plats är den förbannat stämningsfull. Inte då för att låten är särskilt bra, utan för att så många sjunger med och att den är VÅR. Det är ingen gammal låt någon skrivit om texten på eller som förknippas med någonting annat.

Bring it!
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Bad_Brett: Samtidigt kan det väl inte stjälpa oss för att det blir en comeback för låten nu i finalen? Jag vill verkligen inte att dem går tillbaka till att spela den innan varje hemmamatch.

Nu är det dock ett perfekt tillfälle att låta folk sjunga med och komma i stämning innan match. Detta kanske kommer göra att hela sittplats vaknar till liv och håller igång resten av matchen.

Jag har sett väldigt många som skrikit efter den i månader nu. Nånstans är det ju bra att MoDo som organisation ger det som supportrarna vill ha. Vilket inte var fallet för 10-15 år sedan, då ledningen fullständigt sket i varje förslag som kom från fansen.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Bad_Brett: Nu älskar jag Bob Dylan… men jag håller med dig i stora drag. Viljans vackra namn gör ingenting för mig. Sen har det absolut blivit fin stämning i samband med den vid ett par tillfällen ändå. Känner bara inte att den är särskilt starkt kopplad till klubben på något sätt. Den… dök bara upp nån dag?

Jag hade gärna sett att ett initiativ för en ny hymn med någon sorts lokal förankring växte fram från supporterhåll.
Låst ämne