1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481643 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2527429

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
För alla som vrålar på ändringar i PP så tänker jag att Karlins resonerande efter förra matcher kan vara bra att läsa in sig på. Han ser ju också att de skapade många chanser men bommade mål på ett orimligt sätt. Lätt att bli sugen på att kasta om, men jag tror att meningen nedan är helt vägledande för hur laget har tagit sig till den här framgången:
......
Funderar du på att skifta spelare i power play?
– Det är irriterande att vi inte gör mål, men samtidigt har vi byggt det här laget på trygghet och då står man plötsligt vid ett vägskäl.
......

Spelarna ska känna sig trygga och att de har förtroendet från ledningen. Det känner man inte om man blir bortbytt efter några skott i plexit. Man kan tycka olika om den filosofin, men man bör både veta att de är så de resonerar och se att det har varit framgångsrikt över tid.

Jag tror därmed inte att man ska förvänta sig stora förändringar i PP eller formationer inför morgondagen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Mano: Fast det där en hårfin gräns. Det blev ju patetiskt att Sveningsson fick chans på chans i powerplay trots att han inte presterande.

Klart man inte petar Bernhardt men att kunna göra smärre justeringar för att väcka laget ser jag som en självklarhet. Exempelvis byta Vela mot AP eller köra med Woods, Bernhardt OCH Woods när vi jagar kvittering.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Mano:

Precis, läste det där igår och tänker som du. Speciellt så här sent på säsongen, en annan sak ifall man skruvar i oktober, november, december.

" Man kan tycka olika om den filosofin"

Ja man kan helt klart ha en åsikt om det, men då ska man ju samtidigt komma ihåg att det var denna filosofi som tog oss till att vinna serien och nu vara i final med tre vinster kvar till SHL.

Nej spelarna har sina roller och ansvarsfördelning i kedjorna och i PP/BP. Det är nu upp till dem att hitta sätta att lösa PP. Tränarna kan komma med direktiv som t.ex flytta ner spelet djupare ibland i PP för att få boxen att vrida sig och krypa ner, byt sida bakom mål oftare osv. Men det är upp till spelarna att lösa detta nu med endast 3-5 matcher kvar.

Att kasta om såhär sent kan signalera lite panik och få vissa spelare mer osäkra. För det är ju inte så att vi spelat uselt och behöver väcka laget, i 5 mot 5 har vi gjort det mesta rätt utom mål, i PP kommer vi in och etablerar tryck men saknar det där sista i pucktempo och attack mot mål för att sätta ett par (chanser har vi dock haft).

BP är svårt att säga något om och se en trend då DIF haft så få. Tycker att vissa av målen är lite av en slump faktiskt mer än ett värdelöst BP.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Mano: Det största problemet med vårt PP är att det är så idéfattigt. Diffarna vet att vi kommer passa runt i all oändlighet tills vi antingen tappar pucken eller skjuter i plexit. Dem vet att Näsén aldrig skjuter, att Riley är helt ur form osv. Det skulle vara tråkigt om vi går miste om SHL platsen på grund av Karlins envishet med sina formationer.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Mano: säger inte att man ska göra om pp men man skulle kunna testa byta plats på tex Woods/dansken och/eller byta Vela med AP/Niederbach. En liten ändring kanske får allt att klaffa igen. Sen måste vi våga spela lite bakom förlängd mållinje. Dif behöver inte ens vrida på huvudena vi har 2 hot
Låst ämne