1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482935 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2530542

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Tyler Durden: Jag tror alla som har följt MoDo ett längre tag fick flashbacks från 99. Klasen höll på att bli en ny Tom Bissett.

Frågan är vad som händer nu. Får vi en mental fördel av att vi trots allt lyckades vinna matchen, eller har Djurgårdens äldre rävar kommit in i slutspelsmode nu?

Å andra sidan var ju inte deras spel i 5-mot-5 överdrivet imponerande och de flesta målen är ju rena slumppuckar. Vi känns trots allt som det bättre laget, trots kaoset i tredje.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Bad_Brett:

Jag hade varit mer orolig ifall matchbilden i tredje hade sett ut som första 40 fast omvänt.

dvs att DIF tog tag i det och stängde ner vår fart i mittzon, stressade oss högt och vann puckar vi spred kring oss samtidigt som de inte bjöd på något bakåt. Att de kom in i matchen och spelade metodiskt och med kontroll, att de pressade ner oss utan att bjuda på något.

Så tycker jag inte det så ut, utan snarare att de satsade allt framåt och gick ifrån spelsystem och taktiska direktiv och öppnade sig rejält bakåt och gav oss ytor att utnyttja. Samtidigt som vi inte riktigt vågade stå upp i mittzon och stänga igen lika effektivt som första 40 minuterna.

Sedan är det ganska klart att vi darrar till lite när de får enkla mål med sig t.ex det som Folin styrde in. Men istället för att skita ner oss totalt och låta DIF trycka på lyckades vi via PP och kontringar sätta några puckar själva.

Jag hoppas att det vi fick se av DIF igår i tredje var sista dödsrycket.
Låst ämne

Sv: MoDo Hockey - Djurgårdens IF : Final 2023
Bad_Brett: Stör mig nå jäkulskt på alla ”modoiter” som säger att detta är klart nu. Då har man inte koll på hockey i allmänhet och framförallt inte tillräcklig koll på MoDo i synnerhet!
Låst ämne