1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479651 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2544664

Sv: Apropå ingenting...
puffe:
Jag tycker man missar att en kvart i ett Vm idag motsvarar en semifinal för 15-20 år sedan. Schweiz/Tyskland har lyft sig rejält, dessutom har de såpass bra spelare numer att de med rätt lag borta ur SC kan få bättre än lag Sverige på banan. Så när man ropar ”fiasko” tycker jag det är för hårt.

Andra faktorn i sammanhanget handlar om att får inte några storstjärnor att ställa upp, ja då är inte avståndet till några större än att vi kan förlora en kvart.

Skulle tro att vi i det flesta fall slår Lettland.

Grönborg fick många NHL - stjärnor att ställa upp, undvarar om det berodde på något eller bara var en lycklig slump.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Jag är skeptisk till att "en kvart i ett Vm idag motsvarar en semifinal för 15-20 år sedan." Dels har du ju inte ryssarna med nu, dels skickade ju åtminstone Kanada riktigt meriterade trupper förr att jämföra med det lag de hade nu trots ytterst gynnsamma omständigheter att vänta och plocka spelar efter andra slutspelsrundan. Inte många namn i dagens Kanadatrupp som jag känner till. Tänk på att Kanade ibland sände skickliga NHL tränare förr, t ex Ken Hitchcock och Joel Quenneville som för 15-20 år sen drog till sig fler stjärnor.
Titta t ex på trupperna för 2003 eller 2004 där har du både Sundin, Foppa, Selänne, Jagr, Satán, Dany Heatly, Niedermayer, Žigmund Pálffy, Saku Koivu o s v.

sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rldsm%C3%A4sterskapet_i_ishockey_f%C3%B6r_herrar_2004
sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rldsm%C3%A4sterskapet_i_ishockey_f%C3%B6r_herrar_2003
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: ställa upp? Sam hallam har inte ens frågat de flesta svenska spelarna i nhl, pga passar inte i vårt spelsystem!? Växjös tråkhockey passar kanske dåligt internationellt
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Ok, är dock mer inne på samhället i stort, Föräldrars beteende 'mitt barn är unikt' (vilket är OK såklart eftersom varje barn är unikt) bidrar till en 'egoism' som inte gynnar laget, kanske mera jaget.
Kommentera