1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479824 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2544699

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Det jag menar är ju att förr brukade det alltid vara några stjärnor i USA och Kanada som brukade ställa upp (tänk Sidney Crosby 2006 med fina 102 poäng i NHL) men att jag tycker att det inte är så längre. Därmed är dessa länders lag sämre än vad de borde vara. Visst kan Kanada fortfarande vinna VM guld, men detta lag har problem med Lettland just nu.

Jag menar att när Kanada ställer så svaga lag på banan att de knappt vinner mot Lettland så kan man inte säga att det är svårare att nå en semifinal. Vi hade mycket väl kunnat vinna mot Kanada, då vi lättare tänder till mot det laget. Om det varit vi som spelat semin mot detta Kanada i stället så skulle ju inte många göra vågen och kalla det en stor prestation om vi vunnit över årets svaga Kanada. Dessutom är ju Ryssland borta. Där har du tre lag försvagningar.

Sedan tycker du att fyra lag blivit bättre. Ser ändå inte att det skulle bli så mycket svårare att nå en semifinal bara för att 4 lag är starkare och 2 lag är svagare och ett starkt lag inte får delta. Det är ju inte bara svaga lag som blivit starkare utan det handlar ju också om att de starkaste lagen är svagare än förr ( även Sverige).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik :
Det beror alltså inte på att Lettland är bättre än för 20 år sen? Du tycker inte Schweiz/Tyskland är bättre än för 20-25 år sedan

Utöver det så har vi fler spelare borta i nordamerika uppåt 100 stycket det gör att klassen på det som som har att jobba med här har sjunkit vilket gör det svårare att gå långt
Kommentera