1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478693 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2544724

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Är Lettland verkligen bättre än för 20-25 år sedan? Nu var ju förvisso alla inte alltid med, men här är ett axplock av vad de kunde ställa upp med:

Arturs Irbe: 619 NHL-matcher
Sandis Ozolins: 1012 NHL-matcher, 654 poäng
Karlis Skrastins: 852 NHL-matcher, 139 poäng
Sergejs Zoltoks: 633 NHL-matcher, 276 poäng

Framförallt på backsidan var de rätt starka, där de utöver NHL-stjärnorna hade Redlihs, Lavins, Tribuncovs med flera.

Möjligt att bredden på forwardssidan är bättre nu, men det blir ju lite töntigt att låtsas som de har tagit ett jättekliv med tanke på att de knappt har producerat en enda NHL-spelare de senaste 20 åren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Säga vad en vill om KHL men det har gynnat Lettlands landslag att ha Dynamo Riga. De kanske inte har exakt samma spets, men breddens lägstanivå och samspelet är på en ny nivå för Lettland.

I år gick det extra bra när publiken bar fram dem mot Sverige.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Jo nu hade de större stjärnor i NHL då, och visst det är något subjektivt. Det är heller inte lika tydlig skillnad som mot Schweiz/Tyskland. Men min poäng är det är inte lika enkel resa till Semi om vi inte får loss några kanoner från NHL, för 20 år sedan kunde kanske 6 lag kanske även Slovakien en bra dag utmana om semi. Nu nu skulle jag säga att 8-9 lag utmanar om en semi och att lag Lettland/Danmark enstaka matcher kan störa de större lagen.
Kommentera