1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481108 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2583850

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Vet inte om jag tycker Ranta är så given i första. Dåligt spelsinne generellt tycker jag.

Inte så mkt bättre resultat än niederbach. 4 poäng och -7 mot 3 poäng och -7.

Spelar hellre Niederbach där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe:

Man kan ju tycka helt olika såklart, visst Rantas stats är inte imponerande.

Tycker ändå att han i mina ögon är mer färdig som spelare och har kvalitéer som Niderbach inte har. Han är snabb, han är stark på puck, har ett bra skott (lite oflyt att han inte satt 2-3 puckar till med sina stolpskott och lägen).

Tror att Ranta har lidit väldigt mycket mer än Niderbach pga avsaknad av en playmaker och förstacenter. Han får väldigt lite att jobba med och i rätt lägen, då blir det att han försöker göra det själv och transporterar puck och försöker sätta upp lägen, det är inte riktigt hans roll.

Niderbach borde däremot växt av att Råmaa saknades, då det är en liknande spelartyp som vill ha mycket puck och styra spelet och skapa lägen, men han har inte riktigt lyckats bli den spelaren och det har även dragit ner Ranta.

Jag är iallafall spänd på att se O'regan-Råmaa-Ranta tillsammans, de har alla ingredienser för att bli en intressant kedja. Ifall Ranta inte lyckas i denna formation ja då är det dags att fundera ifall han är tillräckligt bra för en förstakedja. Tycker att Råmaa och Ranta visade lite kemi i sargspelet och förmåga att spela sig lös på trånga ytor de få matcher de fick tillsammans. Ska bli intressant att se dem ihop igen och nu med O'regan som både kan spela fram och avsluta.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe: Att båda har nästan samma plus/minus och relativt lika corsi beror till största delen på att de spelat ihop. Jag tycker att Ranta är en betydligt bättre spelare med bättre fart och fysik. Jag tycker att hans största problem är att han saknat en spelare som kan ge honom pucken i rätt lägen.

Niederbach håller i pucken alldeles för länge. Jag tycker att han är väldigt vek i närkampsspelet, vilket gör han svag defensivt och verkar brottas med dåligt självförtroende.
Kommentera