1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483978 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2591057

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 2023-10-28 Hemma
Smurfen: Jag har tänkt samma tanke. Karlin-taktiken med att skapa trygghet genom att nöta samma kedjor är ett tvåeggat svärd, för det riskerar också att skapa en känsla av att det inte finns någon korrelation mellan prestation och istid.

EJK har gjort det riktigt bra under inledningen av säsongen. Niederbach var sämst på plan ikväll. Klart som tusan det måste kännas surt för EJK att likväl nöta bänk?

På samma sätt måste det vara grymt irriterande när Rååma tar sina tvåminutersbyten och helt pajar rytmen (sånt blir jag irriterad över när jag spelar innebandy med kollegorna) eller att de alltid får börja i powerplay och ta tekningar i offensiv zon, trots att de inte presterar.

Ingen som helst aning om huruvida det är någon dålig stämning, men jag skulle ha den största förståelse för om vissa spelare blir irriterade. Sampo har en skottprocent på 2,86. Det är oerhört svagt. Likt Sveningsson bör han inte spela powerplay och förmodligen inte spela i förstakedjan heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 2023-10-28 Hemma
Bad_Brett:

Nuförtiden så är hockeyn otroligt professionell. Det finns ingen spelare som kommer undan kritik. Det har frångått Tichonov-tänket, där spelare blev utskällda och hotade med Sibirien. Även om det kanske är en dålig liknelse med tanke på hur man i den apparaten verkligen tänkte på maskinen, snarare än individen. Borde nog ha valt någon galen amerikan i NHL i stället.

Ingen kommer undan personlig kritik. Konsekvens i form av minskad istid kanske inte är den effektivaste metoden att utveckla en spelare, förutom om det handlar om divalater.

Allt finns numera på film. varje spelare granskas in i minsta detalj. personliga möten med konstruktiv kritik i vad man gör och hur man skall förbättra visas. Sen är det en bearbetning för att få det nästa möjliga av situationen.

Att bänka spelare är en Busterfiktion från en svunnen tid, hur romantisk man kunde tycka att det var när man läste Buster. Det byggde på den forna tidens tänk. Lyckas man inte få in spelaren i sammanhanget trots att man gjort det moderna arbetet så går man skilda vägar, det brukar vara ömsesidigt.
Kommentera