1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483078 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2607153

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
Tarasov: funderat på hur modo ska kunna göra mer mål men det som hela tiden slår mig är, vem ska göra målen? mikkel, absolut. riley kan göra lite mål. men sen då? oregan kanske om han kommer igång efter skadan, men säg att han är frisk i början av januari, vem vet, inte mycket tid att komma igång på och han missar en hel del matcher under tiden. sampo? njaa, inget han har visat hittills tyder på att han ska göra mål regelbundet

går att skruva på några saker i anfallszon säkerligen men ser inte just nu att det ska gå från det det är nu till ett effektivt anfallsspel, tycker modo många gånger spelar bra men det är som att det saknas den där killerinstinkten som så många spetsspelare har, det går nån sekund för långsamt, det passas i bra skottlägen eller det tas skott i dåliga lägen

hinken måste ut på marknaden och hitta en, helst två målskyttar. säkert jättelätt att hitta :) pengarna löser sig bara han kan gå till sponsorer och fans med namn, det är jag övertygad om
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
BobbyG:

Det man kan skruva på i offensiven är att försöka variera med att vara lite mer direkta och attackera mot mål.

Vi vet att vi är duktiga på att snurra och involvera alla fem spelare för att få långa anfall. Det ska vi fortsätta med när tillfälle ges och vi är inne i en för oss positiv del av matchen.

Det vi skulle behöva är att variera med lite rakare attacker mot mål. Den som har puck vågar attackera och utmana, de övriga forwards som inte har puck attackerar mål. Det blir allt för ofta att vi kommer i en rätt ok omställning men vi stannar ute vid sargen för att vänta in fler spelare och sedan börjar vi spela upp på back och möter ett samlat försvar och ska rulla upp dem därifrån.

Ranta t.ex som har farten är ju riktigt duktig på att stoppa och vända bort sin försvarare och vänta in fler. Han borde variera med att bara fortsätta trampa och försöka bryta in mot mål, antingen kommer han förbi och kan skapa ett läge eller så har han iaf försökt attackera mål men hamnar bakom mål och kan bygga anfall därifrån. Vi är lite för lättlästa just nu i offensiven.

Vi ska inte byta sätt i offensiven helt, utan mer variera det så motståndarna iaf behöver gissa vad vi ska hitta på. Speciellt i en match där det inte riktigt stämmer så måste vi försöka att ta puck och spelare raka vägen mot mål.

Vi har spelare som borde passa för att vara mer direkta t.ex Ranta, Södergran, Walli, Sam, Dickinsson, Aagaard, Ohlsson och detta borde leda till mer oreda och fler gjorda mål.

Går vi dessutom hårdare på mål så borde det öppna upp för våra skickliga backar som Bernhardt, Näsen, Rundblad och Brickley att hota utifrån med skott.
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
BobbyG: Hatar att älta nyförvärv, för nuvarande trupp är oändligt mycket bättre än gårdagens match.
Jag tycker det finns forwards som kan nypa dit den, exempelvis Aagaard och Woods som du nämner men även Dick, Nieder, Ranta, Oregano m.fl.

Problemet just nu tror jag är att vi inte får med backarna i anfallen på samma sätt längre. När Bernie/Näsen har det lite tyngre är vi rätt bleka på den fronten.
Om jag vore Hinken skulle jag gå all in på Norlinder. Han är precis den spjutspets vi behöver bakifrån, och skulle också ge avlastning till Bernie/Näsen.

Brickley är bra men lite för långsam/lättläst för att det ska bli farligt som när Bernie är inne.
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
BobbyG:
Jag delar inte synen att det är generellt problem. Däremot så håller jag med om att spelsystem som sådant fungerar. Ser vi till de 3 senaste matcher så tycker för många spelare tvekar den där extra sekunden och man söker onödiga pass. Näsen borde verkligen klappa till pucken mer.
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
BobbyG: Kunde man ta in Halloran - Vela - Brickley förra året vid serieledning borde Hinken se vilka begränsningar truppen har just nu för att vi ska dom bästa förutsättningarna för att hålla oss kvar.

För det är ju faktiskt fakta, det togs in nyförvärv - Relativt tidigt - För att bredda, förstärka för att kunna ge den bästa förutsättning MoDo kunde få.

Är det bara pengar det sitter i är jag också helt övertygad att det finns kapital att infinna nånstans.
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
BobbyG: Fast så har det låtit i två år. Vi har inga målskyttar och kommer aldrig gå upp utan den där snipern eller två snipers.
Jag tror att lösningen är precis som förra året och året före det att man börjar gå hårdare på mål och tar fler skott.
Kommentera