1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480834 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2607182

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
BobbyG:

Det man kan skruva på i offensiven är att försöka variera med att vara lite mer direkta och attackera mot mål.

Vi vet att vi är duktiga på att snurra och involvera alla fem spelare för att få långa anfall. Det ska vi fortsätta med när tillfälle ges och vi är inne i en för oss positiv del av matchen.

Det vi skulle behöva är att variera med lite rakare attacker mot mål. Den som har puck vågar attackera och utmana, de övriga forwards som inte har puck attackerar mål. Det blir allt för ofta att vi kommer i en rätt ok omställning men vi stannar ute vid sargen för att vänta in fler spelare och sedan börjar vi spela upp på back och möter ett samlat försvar och ska rulla upp dem därifrån.

Ranta t.ex som har farten är ju riktigt duktig på att stoppa och vända bort sin försvarare och vänta in fler. Han borde variera med att bara fortsätta trampa och försöka bryta in mot mål, antingen kommer han förbi och kan skapa ett läge eller så har han iaf försökt attackera mål men hamnar bakom mål och kan bygga anfall därifrån. Vi är lite för lättlästa just nu i offensiven.

Vi ska inte byta sätt i offensiven helt, utan mer variera det så motståndarna iaf behöver gissa vad vi ska hitta på. Speciellt i en match där det inte riktigt stämmer så måste vi försöka att ta puck och spelare raka vägen mot mål.

Vi har spelare som borde passa för att vara mer direkta t.ex Ranta, Södergran, Walli, Sam, Dickinsson, Aagaard, Ohlsson och detta borde leda till mer oreda och fler gjorda mål.

Går vi dessutom hårdare på mål så borde det öppna upp för våra skickliga backar som Bernhardt, Näsen, Rundblad och Brickley att hota utifrån med skott.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
Rytter: Det var en situation igår i tredje perioden där Ranta kom med bra fart i ett 1-mot-1-läge. Magkänslan var att han enkelt hade kunnat trampa runt backen. Istället stannade han upp innanför blå och väntade in lagkamraterna och vips var chansen borta. Tänkte först att han var trött och ville byta, men han fortsatte spela efter det.

Säger en del om hur självförtroendet var igår...
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
Rytter: Frågan som återstår blir ju varför hyllade (?) matchcoach Karlin inte gör något av det du ger som förslag och i ditt inlägg?!

I min mening behöver Karlin en motpol som assisterande för att bolla andra tankar ist för som nu en mysfarbror som verkar köra i exakt samma hjulspår.

Övrigt tycker jag dina förslag är väldigt vettiga ⭐️
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
Rytter: Det vore mycket bra om vi kunde gå rakare mot mål. Men spelare du nämner som Södergran och Walli tex tycker jag har visat att dom inte är speciellt raka i sitt spel. Dom har inte gått mot kassen en handfull gång hittills så att dom ska börja med det nu tycker jag är att hoppas på för mycket. En sniper och en Vela-typ är vad det här gänget skulle behövt.
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköping HC 23-11-30 Borta
Rytter: håller med mycket vad du säger och även det Nucky sa om att backarna inte involverades lika mycket igår.

Igår kändes det som forwards fastnade upp i sarghörnen konstant och så såg man en fri skottredo back snurra runt närmare mitten framför mål, men de lyckades aldrig få pucken dit. Såg inte så väl från bortastå men jobbig match att se på haha.

I växjömatchen kände jag inte av detta problem, kändes mer som att det passades och väntades lite för länge när det skulle behövts smälla till direkt, men var även många chanser där de helt enkelt var motstuds.

Tror modo behöver få några riktiga skitmål.
Kommentera