1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482640 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2613009

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
J F K: Det är ingen tvekan om att vi måste bli noggrannare gällande vart vi tappar pucken. Vi måste vara noggrannare i markeringsspelet. Vi måste ibland ta snabbare avslut och gå rakare på mål, men vi kan helt enkelt inte bara spela sarg ut. Vi har fel spelare för der och skulle vara kass på det. Därmed inte sagt att vi inte kan slå sarg ut under press, bara att det inte kan vara grunden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
J F K:

Precis som du säger så kan vi inte stå och slå sarg ut, varken vårt spelsystem funkar så eller att vi har spelare för det.

Det är bara detaljerna med att vara noga runt linjerna som behöver slipas på, man kan inte ge bort pucken runt egen blå eller precis innanför motståndarnas blå som skedde igår.

Ohlsson som annars är så stabil får fungera som exempel på vad man inte ska göra. Han får inte slå den där passningen ifall han inte är 100% säker att den går fram. Nu blev det en chansning av honom och det tar på en skridsko och kontring som leder till insläppt mål. Niderbach är en annan som brukar ha några sådana farliga pucktapp. Verkligen avskyr dessa chansningar in mot mitten när hela laget är på väg framåt.

Där måste vi lära oss att ta ner pucken djupt eller spela hårt i rundeln för att byta sida eller som sista utväg välja att låsa fast för sargspel, för tappar vi när alla är på väg fram blir det livsfarliga spelvändningar mot oss.

Men detta ska gå att nöta in och förbättra.
Kommentera