1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482568 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2613017

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
J F K:

Precis som du säger så kan vi inte stå och slå sarg ut, varken vårt spelsystem funkar så eller att vi har spelare för det.

Det är bara detaljerna med att vara noga runt linjerna som behöver slipas på, man kan inte ge bort pucken runt egen blå eller precis innanför motståndarnas blå som skedde igår.

Ohlsson som annars är så stabil får fungera som exempel på vad man inte ska göra. Han får inte slå den där passningen ifall han inte är 100% säker att den går fram. Nu blev det en chansning av honom och det tar på en skridsko och kontring som leder till insläppt mål. Niderbach är en annan som brukar ha några sådana farliga pucktapp. Verkligen avskyr dessa chansningar in mot mitten när hela laget är på väg framåt.

Där måste vi lära oss att ta ner pucken djupt eller spela hårt i rundeln för att byta sida eller som sista utväg välja att låsa fast för sargspel, för tappar vi när alla är på väg fram blir det livsfarliga spelvändningar mot oss.

Men detta ska gå att nöta in och förbättra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
Rytter: det är verkligen inte det största problemet modo har men kom oh tänka på det när du pratade om sebbe i ditt inlägg

jag tycker fjärdekedjan är ett problem, mest då tänker jag på att dom så otroligt impotenta, ohlsson och adam har en varsin assist på 25 matcher. dom är givetvis inte här för att producera men dom kan heller aldrig en "plusfaktor". särskilt inte när box play också är dåligt.. det bästa dom kan göra är att vara +- 0.

noterar att adam tekar 38,3%. att jämföra med josh 54,2, sam 52,2 och roma på 50. tekningar är inte allt och ärligt talat inte heller en superviktig statistik men är det något en fjärdecenter ska vara lite extra bra på enligt mig så är det att vinna tekningar i försvarszon så kedjan får möjlighet att flytta ut pucken.

vi pratade en del om vem som ska stå åt sidan när , om, alla är friska och krya men frågan är om inte adam är en kandidat att göra det? eller sebbe för den delen också även om jag tycker hans speed kanske kan vara ett vapen i en annan omgivning

förstakedjan
ranta-sam-hutsko
södergran-oregan-walli
sebbe-roma-niederbach
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Färjestad BK 23-12-09 Borta
Rytter: ja och i Timrå matchen räddades våra misstag upp av en storspelade målvakt. Det funkar inte i alla matcher utan slarvet måste minimeras.
Kommentera