1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483040 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2632474

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-01-18 Borta
Det är ju väldigt tydligt att tränarna har sagt åt spelarna att inte gå på puckföraren i egen zon. Tydligt på Växjös 3:e mål när södergran är närmast men är fastfrusen i isen. Är det inte bättre att man tvingar backarna att slå ner pucken i sarghörnen istället för att man får dansa runt på blålinjen och skjuta?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-01-18 Borta
Steken84:

Tycker det märks mest just på Södergran i försvarszonen, har reagerat på det hela matchen. Han blir totalt passiv, tappar all aggressivitet. Flera gånger har han haft farten uppe och till synes grepp på sin motståndare för att helt plötsligt sluta jakten och försöka positionera sig i sin yta vilket blir helt meningslöst. I stället blir tillåts motståndarna öka trycket mot oss medan vi ser ut och och bara titta på med lite tafatta klubbor.

Man måste kunna kombinera zonmarkering medan den som faktiskt jagar och är nära den som kommer in med pucken fullföljer sin jakt.

Det är ju inget bordshockeyspel.
Kommentera


Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-01-18 Borta
Steken84: jag tror att karlin och ledarna har bestämt sig för att bäst chans att vinna är att låta motståndarna ha pucken utanför och ha spelare framför mål för att ta bort returer/boxa bort istället för att riskera att gå bort sig och ge motståndarna lägen precis framför mål som var ett problem tidigare under säsongen

det lyckas inte alltid för det, men säg det försvarsspel som gör det
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Växjö Lakers HC 24-01-18 Borta
Steken84: Tror det också beror på att man sagt till om att inte tappa positionen. När deras back kliver upp följer vi inte denne, utan byter markeringar. Inte sällan rätt osmidigt så de får extra yta.
Kommentera