1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481017 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2649956

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-02-14 Borta
Bad_Brett: Det är en sak jag tycker är märkligt.
Mänskliga rättigheter är för mig verkligen inte politik. Det är någonting som motståndare till mänskliga rättigheter kallar för politik för att kunna undvika frågeställningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Örebro HK 24-02-14 Borta
J F K: Som sagt, extremt tramsigt. Under hela mitt liv har jag blivit hånad för min längd. Det finns ett bevisat samband mellan inkomst och längd.Ger det mig rätten att utse mig själv till språkrör för alla under 1,80?

Människor är rätt elaka. Det finns tusen saker som kan ge upphov till mobbing och trakasserier. Ålder, kön, vikt, längd, röst, hudfärg, sexualitet, utseende, ekonomi, klädstil, intressen, kreativiteten vet inga gränser på denna front.

Att då välja ut några av dessa attribut och bestämma att vi ska ägna flera månader om året åt detta, det är så mycket politik det kan bli.

Svammel om "mänskliga rättigheter" är såklart samma bandspelarmantra som alltid ger billiga likes. Kräver ingen eftertanke, inget intrikat filosoferande, utan är bara fantasilös ad hominem-retorik.

Hade man menat allvar med "mänskliga rättigheter och allas like värde", då hade ovan nämda attribut varit irrelevanta. Vi står alla lika under lagen. Utöver det blir det subjektivt. Är det värre att kalla någon för "jävla turk" än "jävla svenne"? Vi vet alla vad woke-folket tycker, och detta är något vi alla ska acceptera utan diskusson. Och det är just denna subjektivitet som är politisk. Utan politik hade inte dessa skillnader funnits. Då hade vi alla varit INDIVIDER, inte representanter för olika grupper med olika stora offerkoftor.

Varför kan vi inte bara enas om att vi ska försöka vara snälla mot varandra och vara glada över att vi lever i ett land där man faktiskt får leva som man vill? Och att en del i att få leva som man vill är att bli respekterad för sina åsikter, oavsett om man diggar Donald Trump eller tycker att pride har gått till överdrift.

Mod får ta bort detta eller flytta till Café, men jag vill återigen betona att detta inlägg INTE är politik, till skillnad från det jag svarar på.
Kommentera