1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480857 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2661708

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-02-29 Borta
Brander: det är såklart mer troligt att modo löser det än att man inte löser det, men... högmod går före fall :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-02-29 Borta
BobbyG: Låt mig rätta dig, det är mycket mer troligt att MoDo löser det än att man inte gör det. Sen vet jag inte varför folk nästan tar för givet att HV vinner och gör det under ordinarie tid dessutom, ser det som mycket mer troligt att vi i alla fall tar det till sudden. Visst HV är ett bra hemmalag men pressen på dom är enorm och vi är inte dåliga.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-02-29 Borta
BobbyG: Sanny har skrivit en lång artikel om MoDo och utgångsläget för ikväll. Sätter mindre fokus på hans fastslagande om huruvida vi är klar efter x poäng. Men tycker hans resonemang om det som vi har ändrat i spelet är intressant:

Jämförelsen gäller innan och efter landslagsuppehållet.
"MoDo släppt till 4,06 skott emot sig per match i den inre skottsektorn. Det går att jämföra med närmare 6,5 per match dessförinnan."

"Offensivt har man varit effektivare än tidigare trots att man spenderar långt mycket mindre tid i anfallszon.
Fram till landslagsuppehållet i februari hade MoDo en offensiv zontid, vid lika antal spelare på isen, på sex minuter och 23 sekunders per match. Efter landslagsuppehållet har man en minut och 35 sekunder mindre offensiv zontid (4,48 min/match)."

"Trots att man haft både mindre skottförsök och färre skott på mål (cirka sju mindre per match) och haft mindre zontid så har man likväl varit effektivare. Det hänger ihop med att man varit tajtare i det defensiva spelet och kommit mer samlade i offensiven och haft mer kraft och ork i de avgörande lägena."
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - HV71 24-02-29 Borta
BobbyG: Mattias på ÖA har räknat ut att chansen för MoDo att nå play-in är 42,54%
Kommentera