1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2663065

Sv: Apropå ingenting...
puffe: Det skrev jag inte. Centrar är i regel viktigare för laget.

Däremot tror jag att det är lättare att ersätta en Dickinson än en Woods.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Ingen är större än MoDo.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Man kan ju även tänka såhär. Modo vill bli bättre nästa år, man kan inte bara peta ner Dickinsson ett steg (har ju i princip varit förstacenter då rååma inte lyckades) och ge en monsterlön som de riktigt stora stjärnorna har. Då finns det ju inte tillräckligt att lägga på den riktiga förstacentern vi saknat i år och behöver till nästa år. Samt att vi nog gärna vill ha in minst en ytter kanske två av hög klass.

Gradin/karlin hade nog älskat att ha Dickinsson kvar och fortsätta med en intakt kedja som andrakedja nästa år. Men inte till vilket pris som helst. Runt 175k/mån hade man nog kunnat lägga.

För att förstå hur 300k/mån på en andracenter drabbar lagbygget kan man ju räkna lite grovt. Bortser från att andra skatteregler kan gälla en nordamerikan samt avsättningar utan kollar bara lön.

300k/mån till den anställda är en lönekostnad på 416k/mån för klubben dvs ca 5m för 12 mån och ca 4.2m för 10 mån.

Ska man då ha två centrar som lyfter detta så blir kostnaden 10m eller 8.4m beroende på 12 eller 10 månaders kontrakt.

Säg att vi har 50m i lönebudget, det säger ju sig självt att vi inte kan lägga 15-20% av den på två spelare, för då får vi spela juniorer för att fylla ut och laget kommer bli svagt som helhet.

Jag tvivlar inte på att Dickinsson gärna hade stannat men han fick troligen ett bud som inte går att säga nej till och Gradin är smart nog och inser att de summorna kan han inte ge då han inte vill starta med en centerlinje bestående av Josh, niderbach, sam, Jakobsson nästa år.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Bra så. Ingen skugga över Dej, men lite trött på att en spelare som är vår ledande center hela säsongen troligen lämnar , helt plötsligt devalveras. han till en medioker spelare. Hade han skrivit nytt kontrakt med oss hade han varit sååå bra.

Men, pass upp, i morgon kan du få en uppercut, när du minst anar det :)
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: får också ha det lite i beaktning var modo står. det är fortfarande mycket allsvenskt och det behöver förstärkas mycket på sina håll om modo ska ta ett steg till. klart modo hade kunnat matcha 250 eller vad han nu fick, det hade inte varit några problem, men då hade man fått göra avkall på annat. det kanske är smartare för modo i det läget man är i att värva 2 för 125? än en för 250 och en junior som kostar en kopp kaffe
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Så imponerad över MoDos säsong.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nick Shore nära LHC, hoppades lite försiktigt på att Modo va där och nosade
Kommentera