1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492603 inlägg · 4085 ämnen

Inlägg #2663119

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Man kan ju även tänka såhär. Modo vill bli bättre nästa år, man kan inte bara peta ner Dickinsson ett steg (har ju i princip varit förstacenter då rååma inte lyckades) och ge en monsterlön som de riktigt stora stjärnorna har. Då finns det ju inte tillräckligt att lägga på den riktiga förstacentern vi saknat i år och behöver till nästa år. Samt att vi nog gärna vill ha in minst en ytter kanske två av hög klass.

Gradin/karlin hade nog älskat att ha Dickinsson kvar och fortsätta med en intakt kedja som andrakedja nästa år. Men inte till vilket pris som helst. Runt 175k/mån hade man nog kunnat lägga.

För att förstå hur 300k/mån på en andracenter drabbar lagbygget kan man ju räkna lite grovt. Bortser från att andra skatteregler kan gälla en nordamerikan samt avsättningar utan kollar bara lön.

300k/mån till den anställda är en lönekostnad på 416k/mån för klubben dvs ca 5m för 12 mån och ca 4.2m för 10 mån.

Ska man då ha två centrar som lyfter detta så blir kostnaden 10m eller 8.4m beroende på 12 eller 10 månaders kontrakt.

Säg att vi har 50m i lönebudget, det säger ju sig självt att vi inte kan lägga 15-20% av den på två spelare, för då får vi spela juniorer för att fylla ut och laget kommer bli svagt som helhet.

Jag tvivlar inte på att Dickinsson gärna hade stannat men han fick troligen ett bud som inte går att säga nej till och Gradin är smart nog och inser att de summorna kan han inte ge då han inte vill starta med en centerlinje bestående av Josh, niderbach, sam, Jakobsson nästa år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Inget jättefan av Sanny och Svensson, men just denna diskussion tycker jag har varit intressant. Dvs, om storstjärnan i laget drar in 200.000, så kan du inte värva Anton Lindholm för 350.000, oavsett hur nyttig han skulle kunna vara.

Det var därför jag jämförde med Woods. Han är den transatlant som har spelat flest matcher i MoDo och är delad poängligaledare. Han fick enligt uppgifter ungefär de summorna som du sa att man hade kunnat lägga på Dickingson. Om Dickinson hade fått 100.000 kr mer än Woods, som valde att förlänga tidigt, så hade det blivit dåligt stämning, garanterat - även om MoDo faktiskt hade varit villig att lägga de pengarna.

Stor eloge till Hinken.

Sedan får vi inte glömma att Josh bruusha är en knäböjare, något Josh så vitt jag vet aldrig har tagit avstånd ifrån.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Känner mig bekväm med ny topp, Bach, Sam och Theo som centrar. Hoppas vi lägger stor del av budgeten på spetsiga kantare och hårda backar.

Kändes förövrigt rätt schysst att bomben kom efter hv matchen, inte veckan före.
Kommentera