1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480473 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2669840

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-03-09
Rödluvan:

Man behöver inte flytta Ranta från PP för att få plats med Jeppe. Bägge kan vara i samma formation.

Det går att bygga ett effektivt PP genom att ha en spelare på kanten med klubban utåt istället för in i banan. Bagenda i AIK som utgick till vänster och Schilkey i Löven som utgick från höger är två från förra året jag kommer på. Även Hepponiemi gillade den positionen vill jag minnas, samma med Rockwood som villa styra från vänster trots vänsterfattning.

Säg att vi håller ena formationen intakt men med en ny center, där har vi Näsen och Woods på kanterna med klubban innåt, Aagaard i mitten, Bernhardt på blå och nya centern tar Dickinssons roll.

Andra PP:t skulle kunan ställa upp lite annorlunda där Jeppe eller Ranta har positionen till höger med klubban in i plan för genomspel samt direktskott. Till vänster behöver vi nödvändigtvis inte en högerfattad spelare utan kan spela en med klubban utåt. Tror både Ranta och Jeppe skulle fixa den positionen på ett bra sätt då båda är rörliga och har riktigt bra skott. Men det kräver att spelaren är mer rörlig och går upp mot blå för att sedan ta med sig fart ner och utmanar boxen och kan avsluta själv både mot första stolpen eller bortre samt leta pass över till andra skytten eller mot bortre stoplen där spelaren bakom mål smugit upp, eller bara släppa kort in i mitten för skott. Sedan är en annan fördel att det är svårare att ta bort en spelare med klubban utåt då boxen alltid är på insidan i PP och det är svårt att spela klubba mot puck på ett effektivt sätt, speciellt ifall spelaren till vänster vänder upp och tar med sig fart från blå.

En annan fördel är att vi får en variant på PP uppställning som inte ser lika ut och spelar på ett annat sätt så det blir svårare att försvara sig och veta vad vi ska göra.

Våra PP:n behöver inte se exakt likadana ut och ha skyttar för direktskott både till höger och vänster.

x - Ny center som tar positionen bakom/runt mål
Jeppe till höger på direktskott
Ranta till vänster i rollen som beskrivs ovan
Norlinder på blå för att avsluta från distans och fördela puck till höger och vänster
x - Spelaren i mitten som ska gå att vägga med för att spela bort press, samt attackera mål vid skott för att gräva på returer eller vinna tillbaka puck, har spelaren dessutom ett snabbt skott kan han vara ett alternativ för släppa in pucken till från vänsterkanten för ett snabbt avslut från mitten, då behöver vi en vänsterfattad spelare i den positionen.

Säger inte att det är Topping som ska spela i mitten, men det är den typen av spelare vi ska ha i mitten positionen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-03-09
Rytter: skulle älska om Jesper kommer hem, PERFEKT värvning för oss! Tycker dock artikeln låter väldigt spekulativ när jag läser den igen...... Tvek till att det är klart . Är väl bara Expressen som droppat det än så länge ?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-03-09
Rytter: Var ju precis det jag sa dock, att Ranta kanske skulle vara på en annan plats i PP:et. Men Jesper behöver ha hans nuvarande position. Jag tycker att han endera ska vara på andra sidan eller som point.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - IF Malmö Redhawks 24-03-09
Rytter: Det du beskriver ovan kräver dock att den spelaren till vänster (Ranta) har ett tillräckligt bra spelsinne och det är väll Rantas största svaghet. Då ser jag honom hellre som den spelaren i höga slottet - Aagaards roll i andra PP.
Kommentera