1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480475 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2675012

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Du kan ha rätt.
Fast lite fel ändå.
Curran blev inte "direkt" en av seriens bästa backar. Han var en fullständigt katastrof inledningsvis. Först när Abbott satt honom på diet, förbjudit honom äta pizza och tvingat på honom hård träning kom resultaten. Å andra sidan blev han extremt bra då, som du mycket riktigt säger. En kanonvärvning som det sker extremt få av.
Lönesiffrorna är också tveksamma. Enligt Madhawk får Dickinson 230K i månaden, inte 320. Och budet på Lindholm har blivit högre och högre ju mer det diskuterats på Internet, tror inte ett dugg på att han skulle få 350K. Dock stämmer det nog att det är ett högt bud, Rögle behöver bra försvarare.
Egna spelare/spelare från hemtrakterna blir bara färre, det stämmer. Hittar max tio spelare i dagens A-trupp som är från Nv Skåne eller som kommit dit som juniorer. Där kan Rögle bli bättre. Dock är vi nog inte sämst i klassen. Dessutom går juniorlagen bra och jag vet att det finns fler som är på väg att flyttas upp.
Sant är att de senaste säsongerna blivit sämre än säsongerna innan dess, som var riktiga toppar. Å andra sidan: som Röglesupporter är man inte van vid att supporta en klubb som spelat minst kvartsfinal (någon semi och final) fem år i rad. Det fanns liksom inte på kartan för 10-15 år sedan.
Något som trots allt talar för klubben är den extremt välskötta ekonomin trots de höga lönerna. Det budgeterades med ett mindre underskott vid missat slutspel, ett mindre överskott vid åttondel och flera miljoner i överskott vid kvartsfinal eller mer. Dessutom finns det kapitalstarka sponsorer/supportrar som gärna skjuter till det där lilla extra, vid t.ex värvningar av extremt dyra spelare.
Det blev mycket. Jag ska inte ge dig helt rätt, men inte heller säga att du har fel. De senaste säsongerna har varit bakslag. Men samtidigt är det inte så lätt att etablera sig och tro att det bara ska rulla på av sig självt. Det kommer dåliga säsonger och om de trots allt leder till kvartsfinaler ska man nog inte klaga alltför högljutt.

Jag jag vet, det blev mycket text.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
JonasN: Vet inte exakt vilka faktorer som spelade in i årets snedsteg för er del. Tror målbilden har varit lite skev på grund av några års enorma framgångar, men ser er fortfarande om en klubb som är i det "etablerade" skiktet framöver. Så håller inte riktigt med några andra här inne. Förutsatt att man hittar rätt ledare på lång sikt såklart.

Håller ett gäng klubbar som betydligt mer osäkra kort på pappret. Även om det snabbt kan gå fel för väldigt många i den här ligan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JonasN: När det gäller Dickinson har det varit stor förvirring då olika journalister har blandat netto och brutto, euro och kronor, månadslön och årslön. Jag vill minnas att man pratade om 230 000 euro NETTO för en säsong, vilket kunde räknas om till en månadslön på 320 000 kr i månaden.

Hade det "bara" varit 230 000 kr i månaden hade MoDo såklart hittat en lösning.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JonasN: dicken får 230k euro netto totales för säsongen, vilket blir ~319k/mån sek brutto. Uppgiften kommer från Mattias P som har god insyn och känner spelare i Rögle.

Men ni danskar kanske räknar er månadslön netto. ;)
Kommentera