1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480399 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2675001

Sv: Apropå ingenting...
JonasN: Jag sitter såklart inte på facit, men jag känner att Rögle har tappat konceptet och glömt bort vad receptet till framgångarna faktiskt var.

- Curran hade tillbringat de tre senaste säsongerna i ECHL, Danmark och Norge när han värvades, och direkt blev en av seriens bästa backar

- Bristedt värvades efter att ha gjort 9 poäng på 35 matcher i NCAA och blev direkt en toppspelare i ligan

Laget bestod överlag av en Rögle-produkter, kryddat med smarta värvningar från lägre divisioner och obskyra ligor.

Sedan gick Rögle all-in på att dammsuga marknaden på draftade juniorer. Istället för att fynda i de lägre divisionerna, lägger man monsterbud efter monsterbud på spelare som redan fått sina genombrott. Enligt Örebro var budet på Abols så högt att man inte kunde matcha det. De sägs ha lagt ett bud på 350 000 på Anton Lindholm och nu senast värvade de Dickinson för 320 000 kr i månaden.

Jag tror inte att det långsiktigt är en bra taktik att bygga ett lag på detta sättet. Dessa spelare går endast till Rögle för att de får överlägset bäst betalt där. Läser man intervjuer blir det uppenbart att både Abols och Dickinson helst av allt ville stanna i sina klubbar, men att budet helt enkelt var FÖR bra för att tacka nej till.

Detta beteende trissar upp lönerna i ligan och skapar legoknektar. Det är jäkligt destruktivt och det är bara att hålla tummarna för att det inte kommer fungera. Och tack och lov brukar inte detta fungera över tid. Titta hur gick för Linköping och HV 71 när de skulle "gå för det". Och lite tidigare MoDo, som erbjöd sjuka löner till spelare som Dick Axelsson och Jonas Ahnelöv, och började värva mer baserat på tidigare meriter än framtida potential.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Du kan ha rätt.
Fast lite fel ändå.
Curran blev inte "direkt" en av seriens bästa backar. Han var en fullständigt katastrof inledningsvis. Först när Abbott satt honom på diet, förbjudit honom äta pizza och tvingat på honom hård träning kom resultaten. Å andra sidan blev han extremt bra då, som du mycket riktigt säger. En kanonvärvning som det sker extremt få av.
Lönesiffrorna är också tveksamma. Enligt Madhawk får Dickinson 230K i månaden, inte 320. Och budet på Lindholm har blivit högre och högre ju mer det diskuterats på Internet, tror inte ett dugg på att han skulle få 350K. Dock stämmer det nog att det är ett högt bud, Rögle behöver bra försvarare.
Egna spelare/spelare från hemtrakterna blir bara färre, det stämmer. Hittar max tio spelare i dagens A-trupp som är från Nv Skåne eller som kommit dit som juniorer. Där kan Rögle bli bättre. Dock är vi nog inte sämst i klassen. Dessutom går juniorlagen bra och jag vet att det finns fler som är på väg att flyttas upp.
Sant är att de senaste säsongerna blivit sämre än säsongerna innan dess, som var riktiga toppar. Å andra sidan: som Röglesupporter är man inte van vid att supporta en klubb som spelat minst kvartsfinal (någon semi och final) fem år i rad. Det fanns liksom inte på kartan för 10-15 år sedan.
Något som trots allt talar för klubben är den extremt välskötta ekonomin trots de höga lönerna. Det budgeterades med ett mindre underskott vid missat slutspel, ett mindre överskott vid åttondel och flera miljoner i överskott vid kvartsfinal eller mer. Dessutom finns det kapitalstarka sponsorer/supportrar som gärna skjuter till det där lilla extra, vid t.ex värvningar av extremt dyra spelare.
Det blev mycket. Jag ska inte ge dig helt rätt, men inte heller säga att du har fel. De senaste säsongerna har varit bakslag. Men samtidigt är det inte så lätt att etablera sig och tro att det bara ska rulla på av sig självt. Det kommer dåliga säsonger och om de trots allt leder till kvartsfinaler ska man nog inte klaga alltför högljutt.

Jag jag vet, det blev mycket text.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: fy fan, Dick var prime-modoförfall. Brrrr. Tar hellre topping.
Kommentera