1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480511 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2676193

Sv: MoDo - Damlaget
Greg P: Ett vettigt inlägg. Hela poängen med en marknadsekonomi är att låta kunden bestämma vad denne vill lägga sina pengar på. T.ex. skulle hellre betala 500 kr för att gå på en herrmatch i ishockey än få 500 kr för att gå på en dammatch.

Å andra sidan går jag mycket hellre på en cheerleading-tävling med kvinnor än män. Samma sak gäller simhopp, gymnastik, konståkning, dans etc. Kulstötning och tyngdlyftning not so much.

Skrapar man lite på ytan inser man dock att det är exakt samma identitetspolitiska narrativ som vi är vana vid. Dvs "alla skillnader mellan kön, etnicitet, gener etc. är alltid ett resultat av ekonomiska orättvisor". Man försöker få det till att de höga lönerna inom herrishockeyn är ett resultat av orättvisor och att enda sättet att rätta till problemet är att investera mer pengar i damishockey. Men argumentet att "kommunens investeringar i ishockeyn skapar turism" gäller inte för damishockeyn. Tvärtom bränner man pengar för att på konstlad väg jämna ut skillnaderna.

Det är kamouflerad marxism och planekonomi. Tillhandahåller du en tillräckligt bra produkt så kommer folk betala för den, oavsett om du är man eller kvinna, gay eller svart.

Vill folk inte betala finns det andra sätt att tjäna pengar på. Gissar att det är bra mycket lättare för brudarna att bli miljonärer på OF t.ex. Tillgång och efterfrågan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Damlaget
Bad_Brett:

Jag håller med dig i vissa delar.

Det som stör mig kring de som skriker mest om orättvisor är att det finns någon uppfattning om att de som går och ser herrarnas matcher per automatik ska vara intresserad och ska fylla arenan även för damerna. Jag kan tycka att det främst är de som skriker om orättvisor som ska stå upp och bana vägen genom att gå på deras matcher, skapa ekonomi, höja kvalitén genom att föra in mer resurser till damidrotten.

Min gissning är att de som hörs i debatter kring löneskillnader mellan damer och herrar inte går och ser hockey (eller fotboll) överhuvudtaget (inte ens herrarnas matcher), så ett bra första steg är att de köper årskort och tar första steget att höja kvalitén genom att tillföra resurser.

Det är ganska enkelt att tycka och skrika om orättvisor när man själv inte går på matcher överhuvudtaget och ha åsikten att det är andra som ska fixa detta.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Bad_Brett: Drar man det till sin spets så går svenska lag alla back på att utveckla pojkspelare och juniorer också. Det är en ren förlustaffär.
Enligt ditt synsätt är det snudd på kommunism att hålla pojklag och spela i juniorserier.
Kommentera

Sv: MoDo - Damlaget
Bad_Brett:
Vad tjänar de i damlaget? Gissar att vi talar mkt låga summor om ens några alls. Att man ger ett damlag samma förutsättningar som ett J20 lag tycker jag är rimligt, och bra för hockeykulturen.
Kommentera