1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480969 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2689310

Sv: Silly season
JonasN: Cor viridis är en grupp av 16 entreprenörer som skjuter in pengar för att möjliggöra spelarköp, detta började för mer än ett decennium sedan och startade för att man ville försöka behålla ”egna spelare” när man spelade i allsvenskan och ta steget upp till Shl.
Nu agerar gruppen ”försäkringsbolag” för att möjliggöra dyra spelarköp till överpriser i jakten på Sm guld.
När spelare som möjliggjorts med Cor viridis hjälp skriver NHL avtal så betalas pengar tillbaka, dvs man dammsuger andra lags talanger för att på så sätt bli starkare och få in kapital, sen har man goda möjligheter att få tillbaka dom efter utlandsäventyren och det är då det verkligen börjar betala av sig.

Så jo, det är en legit affärsidé.

Och nej jag är inte speciellt bitter alls över att ni plockade Tamby, vi spelade i As och det är naturens gång, han hade inte spelat kvar hos oss oavsett.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Gavelo: Fast inte kostar väl unga spelare som ännu inte är i NHL några pengar att snacka om? Juniorernas lönetrappa är ju starkt reglerad och det betalas inte övergångspengar. Så där förstår jag inte Cor Viridis roll riktigt.
Det handlar snarare om att plocka åt sig blivande toppspelare, förädla dem och sedan skörda frukterna, som du säger både ekonomiskt och en möjlighet att få dem tillbaka efter utlandsäventyr.
Wallinder var t.ex ingen färdig spelare när han kom, men efter 100 SHL-matcher tog han steget över till AHL. Hade han haft samma utveckling i Allsvenskan och MoDo? Kanske, kanske inte.
När det gäller Strömgren blev det inte bra. Precis som en del i ert forum (jodå, jag har följt det länge) förutspådde. Han tog inte chansen, skickades till Brynäs och lyckades väl sådär. Skrev förvisso kontrakt med Flames vilket gav Rögle lite pengar, men frågan är om han räcker till för att ta en plats. Han har dock inte gjort bort sig.
Sak samma med Höglander. Alla pratade om att Rögle tog honom "bara" för NHL-pengar och att han inte ens skulle få spela seniorhockey i Ängelholm.
Men om jag minns rätt debuterade han i SHL innan han fyllt 18, spelade en bit över 100 matcher under tre säsonger innan han gick till Canucks.
Hade han haft samma utveckling i AIK och Allsvenskan? Kanske, men troligen inte.

Cor Viridis är som du skriver en grupp Röglesupportrar och företagare. Företaget bildades för 20 år sedan har sedan hjälpt till när det behövts. Dock inte i samma omfattning som folk försöker göra gällande. Det handlar i princip om ett nollsummespel. Cor Viridis investerar och får pengar tillbaka. Men av årsredovisningarna framgår det att det handlar om ganska små summor. Det var väl egentligen bara när det var ett visst kaos i klubben i slutet av 2010-talet som man bidrog med en halv miljon.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Bara att kopiera då. Gillar hur städer kämpar för sitt hockeylag.
Kommentera