1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481189 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2692596

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Så om vi leker med tanken att en straffmyndig 15-åring åker dit för att snatta en energidryck på ICA. Ska butiken då porta ungen på livstid? Ingen som tycker att detta påminner om en viss historisk händelse, när butiker sätter upp godtyckliga regler för vilka som får handla där?

Det är väldigt intressant hur många som tycks anse att en snubbe som skrek något rasistiskt på fyllan för 35 år sedan förtjänar att bli dömas på livstid, medan en gängkriminell mördare förtjänar "en andra chans".

Ett års avstängning från arenan känns rimligt i det här fallet, förutsatt att det via teknisk bevisning kunde bevisas att upprepat dåligt beteende hade ägt rum.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Vet inte längre vad du diskuterar :D Jag kliver av denna diskussion då du branchat ut alldeles för långt från trädet. :D
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Du pratar i nattmössan!
Ena gången jämför du med folkets dom och sen ska du jämföra med staten? Du kan inte jämföra från 2 olika håll. Jag tycker inte att mördare ska få en andra chans om inte omständigheter om inte det är av andra omständigheter än grovt.

Jag tycker det är ett vidrigt beteende från mannen i logen.
Men du verka inte riktigt hålla med.
Du verka tycka det är okej att smeka kvinnor när som helst.
Jag har inte läst något om att du försvara tjejen.

Det här är mitt sista inlägg inom denna debatt.
Men 1 år för ett sådant beteende är för lite. Han behöver söka vård!
Och vill inte denna individ göra det, nä då tycker jag att straffet är för milt!
Det finns föresten FUP på detta, om folk behagar att försvara herren och misstro tjejen. Gå in och läs!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: du argumenterar ju mot saker som inte existerar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Nyfiken bara, vilken teknisk bevisning tänker du ska presenteras och av vem?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag är generellt emot långa straff. Det både den här och förra regeringen höll på med gällande extrema straffhöjningar är emot den mesta forskningen. (Dock kan det vara bra för specifika saker som vapenbrott och medlemsskap i våldsbejakande organisationer).

Jag tycker att ett år är lämpligt. Hade faktiskt kunnat gå med om mindre. Det är inget grovt brott och målsättningen borde vara att få snubben att sluta med sådan där skit. Inte att straffa honom i tid och evighet.

Gällande gängkriminaliteten vet vi att vi måste minska rekryteringen, men där minskar vi alla resurser för att minska rekryteringen. Höjda straff kommer nästan bara kosta extrema pengar, men är det lika lätt att rekrytera blir det inte färre gängkriminella på gatorna.
Kommentera