1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481621 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2696788

Sv: Silly season
J F K: Spelade hockey från ungefär 6 års ålder till det att jag var 19, nu fem år senare spelar jag lite korpenhockey via universitet efter några års paus.

Som jag ser det är Pudas låg för att han tappar pucken lite innan han ska dra iväg en flippmacka. Då måste man ha blicken uppe och hålla kolla på som omgivning, och om man ser en spelare komma får man spänna sig och skita i att slå iväg den passningen.

Allt ansvar kan inte läggas på tacklingsutdelaren spelare måste lära sig att ta i mot tacklingar. Annars kan vi lika gärna göra som i sdhl och förbjuda nord-syd tacklingar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
hockey_21:

Måste och måste. Ingen hockeyspelar kan spela som om de hade en skurkäpp uppkörd genom benen och upp till nacken. Pudas hann inte läsa att det kom en spelare, för hade han gjort det så skulle han ha gjort det. Inte fan vill han bli skadad? Det är som jag nämnt en naturlig del i att det finns en gråzon i vad man skulle ha hunnit göra, jämfört med det som är mänskligt rimligt. Det gäller båda spelarna i det här läget.

Inte ens världens bästa spelar klarar av att undvika olyckliga kollisioner i det här spelet,oavsett vad vi bestämmer för regler.

om vi inte förbjuder tacklingar vill säga.
Kommentera

Sv: Silly season
hockey_21: Jag har full förståelse för att du saknar förståelse och spelsinne för att ha blivit en hockeyspelare.
Kommentera

Sv: Silly season
hockey_21: Pudas har ju dessutom ryggen mot Zaar när han åker mot pucken för att rensa i boxplay. Hade du påriktigt spelat ishockey hade du förstått att han inte ens hade kunnat se honom. Möjligtvis att han kunde se honom samtidigt som han slår iväg pucken men hade oavsett inte hunnit få upp klubban
Kommentera