0 – 1 8 Fredrik Öberg ( 26 Söderberg, 9 Wernblom)
0 – 2 17 Andreas Falk ( 23 Paulsson, 27 Sondell)
0 – 4 26 Anders Söderberg (9 Wernblom)

Modo i formeringar helt enligt uppgift på hemsidan.

Siffrorna talar för sig själva, men mina vänner, om vi ska döma efter kvällens överkörning kan det bli en lång, mörk och dyster vinter.

Uppvärmning med Modo i snygga stilrena dräkter där jag märkte att Tommy Wargh har fått namn på tröjan och att Salle och Sicak satt på läktaren och såg förväntansfulla ut.

Första perioden är ett tempofattigt ställningskrig där inget av lagen tar i riktigt även om SAIK har ett bättre spel framför allt passningsspelet där Modo har problem. Dessutom lägger man märke till att Tuominen borde träna mer skridskoåkning, han är märkligt stel och trög.

Andra perioden hinner bara börja när SAIK tar ledningen efter litet röra framför Modomålet. Då vaknar Modo och lyckas lyfta spelet och skapa litet tryck mot Skellefteås mål. Men nu inträffar något konstigt för när en Modospelare ska skjuta förvandlas hans klubba till ett böjligt gummimaterial och det blir bara en fösning. Dags att träna skott! I slutminuten utökar SAIK ledningen efter att Falk fått stå helt omarkerad vid bortre stolpen.

Tredje perioden visar ett Modo med sirap i skridskorna och ett uselt passningsspel. Welser kan sno pucken i egen zon och åka ifrån samtliga Modoiter för att sätta pucken mellan benen på Krizan. När man sedan i mitten av perioden kan visa upp ett fint anfallsspel med strålande passningar och en Söderberg med glänsande skridskoåkning är det god natt med 4-0 mellan benen på Krizan. I denna period ersatte Johan Nilsson (33) Tommy Enström (22).

SAIK vann rättvist på bättre spel och var aldrig hotade, Hadelöv överglänste Krizan i mål men det var framför allt en lagseger. I Modo var de enda ljuspunkterna jag kunde finna en Tobias Enström med arbetsvilja och fin skridkoåkning (i PP var han den som oftast transporterade in pucken i anfallszon) samt inhoppet av Johan Nilsson som var pigg och visade framåtanda. Övriga var mycket sega och fumliga. Krizan i målet släppte visserligen lite returer men ingav inget större förtroende.