480488 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #574337

Sv: Finbesök i Republiken
knaskamilla: Av det sista sms:et framgick också att jag snart skulle hem och skriva en matchrapport, därför var det inte så uttömmande.

Till matchen då: Båda lagen inledde hyfsat och hade några skapliga chanser, dock med litet övertag för Luleå där främst Renberg var pigg inledningsvis. Första perioden till Luleå på poäng och 14-11 i skott.

Andra perioden inledde Luleå i ett högt tempo och MoDo-spelarna var inte ens tvåa på pucken. Ett MoDo-PP efter tre minuter tillbringades nästan uteslutande i MoDozonen... Luleå fortsatte att föra spelet i perioden men MoDo reste sig de sista fem och lyckades skapa ett par hyfsade chanser som också ledde till 1-0 genom Hedman på någon form av skott från blå efter 19.01, Gästrin och Horava stod för assisterna. Ytterst oförtjänt så långt. På något sätt fick seket skotten i andra till endast 10-9...

Tredje perioden hyfsat jämn inledningsvis. Efter 3.34 kvitterade Karl Fabricius på pass från MoDo-bekantingen Ragge Karlsson. Gästrin utdelade en eftersläng efter målet och hamnade på botbänken och man anade nya baklängesmål men en stabil Zacke höll tätt. Ganska jämn period fortsättningsvis men med visst Luleå-övertag. I slutet åkte MoDo på ett par utvisningar då Horava till slut fick böta för sitt idoga hakande matchen igenom. Luleå skapade några hyfsade chanser men det blev istället MoDo som kunde göra 2-1 när de fick chansen i PP. Målet kom efter 19.37 av slutakten genom Horava på retur från Timanders skott. 3-1 i öppen bur efter att Luleå plockat målvakten. Skotten i tredje: 13-10

Summan av kardemumman: Halvdålig försäsongsmatch som Luleå borde ha vunnit. Skönt dock att äntligen få en vinst mot svenskt motstånd.

Bra i ett som helhet ganska blekt MoDo var Zacke som såg lugn och stabil ut, även utsedd till MoDos bäste. Tommy Wargh, Gästrin, Hedman och Timander var också bra. Svarten blek inledningsvis men spelade upp sig. Horava åkte mest runt och hakade medan Tuominen såg slö, slapp och likgiltig ut.

Luleå såg desto bättre ut och går nog en bra säsong till mötes. Fabricius utsågs till Luleås bäste. Även Obsut och Fransson var bra medan Skrbek var något övertänd... Renberg såg ytterst inspirerad ut och det är bara att hoppas för alla Luleå-anhängares skull att han får gå skadefri den här säsongen.

Noterat i övrigt: Salle var med och värmde men spelade ej. Svarten linkade som sagt av i slutet av första och såg lite hämmad ut efter det men mot slutet såg han ok ut.

Skott totalt: 37-30 till Luleå.

Utvisningar: Luleå: 9x2 MoDo: 8x2