1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482740 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #631606

Sv: MoDo - Frölunda 3/12 2005
Petey21: Jag håller med dig fullständigt. Domaren skall inte kompensera utvisningar.

Men - om Elitserien skall ha "nolltolerans" mot spelförstörande moment (vilket jag tycker är helt rätt) behövs domare som håller hög riktigt hög klass. Det krävs sannolikt proffsdomare och sannolikt även tvådomarsystem för att klara det.

Idag kunde vi t.ex. se på reprisen att 2+2 på Martin Plüss för Hans Jonssons blodvite i ansiktet inte ens är nära en korrekt bedömning. Jonssons går med lätt böjt huvud in i en närkamp med Högardh och får Högards axel mot hjälmen, varså Jonssons eget visir skapar skadan. Ingen rolig skada alls (såg otäckt ut), men det ser inte ut som något regelbrott.

Så:
a) Fel spelare
b) Ingen highsticking över huvud taget

Det jag menar är att domaren inte kan chansa. "Ah, blod i ansiktet! Måste varit i klubba! Får se nu, vem stod snett bakom honom där. Plüss. Det måste varit han alltså..."

Felaktiga domslut av den kalibern påverkar matchbilder mycket (så även denna), och avgör även en del matcher. Mycket trist oavsett vilket lag som blir drabbat. Och ja- jag tycker likadant i de fall det är motståndarlaget som drabbas.

Sedan skiljer nivån mellan olika domare väldigt mycket efter 17:e november. VF-HV hade ett dubbelmöte för nån vecka sedan:

Första matchen, en domare som tar för allting (det mesta korrekt, men även ett par filmningar (där det inte ens såg ut som att spelaren inte ens nådde motståndaren) som blev utvisningar plus 2 x 10 för protester)

Andra matchen - annan domare, helt annan nivå. Det som var utvisning på tisdagen höjdes inte på ögonbrynen för på torsdagen.

Jag säger inte att detta missgynnade Fröunda så värst mycket mer än HV. Definitivt inte torsdagsmatchen ia vart fall. HV hade dessutom vunnit båda matcherna i vilket fall som helst p.g.a. otroligt stabilt spel (speciellt målvaktsspelet) och p.g.a. att de läste sönder Frölunda totalt.

Vi har tappat några av våra bästa domare, och givetvis får man plocka underifrån - men de håller inte måttet ännu. Speciellt inte med nolltolerans.
Kommentera