1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482873 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #817251

Sv: MODO - Luleå 070115
hellge:

Jag håller med om att skotten/inläggen förvånansvärt ofta hamnar rakt på första motståndare som pressar framåt. Anledningen är ju antagligen för att spelet går för långsamt för att domna bort och bli statiskt.

Vårat PP kan ju inte bygga på att motståndarna plötsligt skall tappa fattningen och börja gå bort sig för att de jagar blint, däremot får det ju gärna bli en följd av att Modos PP är självklart, snabbt där motståndarna hela tiden tvingas förflytta sig för att varenda enskild modospelare ses som ett hot när den får pucken. Som det är nu är det för få spelare som faktiskt kan anses som ett hot eftersom de inte tar initiativ att utmana, gå framåt, hytta skott som faktiskt är menat, inte bara utstuderade skenanfall.

Jag vill se backar som tar ett par skär framåt med pucken med höjd klubba som signalerar att - Nu jävlar är det allvar, om jag så skall skjuta rakt igenom målvakt, nät och sarg! Då skapas panik, mostståndare som fläker sig desperat och plötsligt kanske motståndarna har tappat sina positioner.

När skottet kommer så vill jag se forwards som med glädje skymmer och hoppas att pucken skall penetrera just deras kroppar, styras på ett revben, gå ut genom bakkroppen och fortsätta in bakom en helt chanslös målvakt.

Nog saknas det självförtroende, för de här reella hoten finns inte. Pucken spelas snarare mot mål för att passningsalternativen börjar ta slut, eller för att passningarna/duttarna mellan två spelare börjar bli in absurdum för många och förutsägbara. Inläggen går mot mål trots att forwards fortfarande står och väntar på sin tur att latja med pucken ute vid sarghörnet, när de borde vara framför mål och ta returer.
Kommentera