1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483858 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #844046

Sv: MODO - Mora 20070302
Kommentar

Harald Lückner: Vi spelar inte med halvskadade spelare

Det blev bara en futtig poäng under säsongens sista roadtripp i grundserien för MODO Hockey. Detta efter oavgjort 3-3 i Malmö. I Mora i onsdags kväll blev det däremot förlust 2-5.

Nu väntar Mora IK igen i den 55:e och sista omgången, nu i Swedbank Arena.
- Självklart är jag inte nöjd med vad vi presterat i veckan, säger coachen Harald Lückner. Men oftast slår motivation klass, så har det alltid varit i idrottens värld.

MODO- coachen tror dock på en betydligt bättre insats från sitt lag hemma mot Mora.
- I Swedbank har vi efter nyår varit ett helt annat lag än borta. Vi har ju heller inte svikit våra fans hemma många gånger. Däremot vidhåller jag det jag sa efter matchen i Mora och det är att det skulle vara mig främmande att i en sista match som för vår del inte gäller annat än äran spela med halvskadade spelare.

- Självklart tar vi inte några sådana chanser utan det gäller för oss att i bästa fall ha alla spelare hundraprocentigt speldugliga när slutspelet börjar på tisdag.

Hemma tidigare i vinter har MODO besegrat Mora med 6-2 och 3-0.
- Målet är självklart en tredje trepoängare, men vilket lag vi ställer på benen kommer det inga besked om förrän strax före nedsläpp. Vi har en del spelare som avbröt matchen senast halvskadade plus en del influensa som härjar i truppen.

Med grundserien som sådan är tränare Lückner nöjd.
- Vi har säkrat en tredje plats och har till skillnad mot en hel drös lag fått en väldigt lugn resa mot slutet. Detta därför alla poäng vi plockade under mörka november då vi verkligen hade flyt.

MODO- coachen är fascinerad över spänningen i elitserien.
- Det är ju helt otroligt att placeringarna fyra till elva i tabellen inte är klara förrän 55:e omgången och sista omgången är spelad. En fantastisk reklam för svensk ishockey och ligan som helhet.

Niklas Sundström?
- Han har inte blivit pappa än, men hemma mot Mora räknar jag med att han spelar. En spelare som betyder hur mycket som helst för oss.
Noterbart om laget

Noterbart 1: Andreas Salomonsson långtidsskadad, borta säsongen ut, ovisst med Oscar Steen, febersjuk i onsdags och inte med i Mora, flera halvskadade spelare. Laget nomineras inte förrän strax före nedsläpp matchdagen.

Noterbart 2: 3-0 och 6-2 har MODO besegrat Mora med hemma tidigare i vinter, borta däremot två förluster, strax före jul 2-3, i onsdags 2-5.

Noterbart 3: MODO Hockeys lagkapten gör mot Mora i den 55:e och sista grundserieomgången sin 500:e tävlingsmatch för klubben.

Ur den här truppen formeras MODO Hockeys lag i sista grundseriematchen, den mot Mora IK i Swedbank Arena:
Målvakter:
60 Karol Krizan,
30 Mikael Zajkowski.

Backar:
3 Mattias Timander,
5 Hans Jonsson,
6 Tobias Enström,
8 Oscar Hedman,
32 Tobias Viklund,
34 Tommy Wargh,
35 Pierre Hedin,
38 Adam Andersson.

Forwards:
4 Mattias Hellström,
10 Per-Åge Skröder,
12 Justin Morrison,
17 Kristian Kuusela,
18 Peter Öberg,
19 Mikael Pettersson,
20 Oscar Steen,
23 Zdenek Blatny,
24 Niklas Sundström,
28 Miloslav Horava,
29 Andreas Molinder,
39 Per Svartvadet,
59 Robert Döme
Kommentera