1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480980 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #863951

Sv: Det Heliga Kriget, kap 4
WG: Tekningarna är superviktiga, speciellt de viktiga tekningarna. Ibland tycker jag både Susse occ Svarten är grymt bra på dem, men frustrerande nog så är de dåliga ibland. Skulle vara skoj att veta hur nära 50/50 det är i statistiken "viktiga tekningar". Frisco vet kanske, han är tekningsexpert tycker jag.


Deas: Jag håller inte med om att HV bara förksöker slå passning diagonalt över banan i PP. Däremot verkar det som att Modo har fastnat i endast det alternativet emellanåt. Inte direkt oannonserat heller.

Ett PP-spel som HV ofta anväder som aldrig Modo använder tyvärr, är när en ytter går in och utmanar med puck mitt emellan försvarande back och forward, samtidigt som en av deras forwards på samma sida går in mot främre stolpen.


Det som händer är att den aktive spelaren , som har pucken, utmanar med hela fyra alternativ. Modos närmaste back kan inte gå för högt för då kommer passet hårt till spelaren vid första stolpen = livsfarlig målchans. Modos back blir alltså tvungen att fortsätta att trycka ganska lågt och ganska brett ut jämfört med andra backen. Det bildas en glipa i centrumlinjen. Modos forward blir tvungen att sjunka bakåt för att knipa igen möjligheten för puckföraren att smita in mellan back och forward. Hela tiden har puckföraren möjlighet att slå diagonalpasset genom slottet för direktskott från andra sidan. (Vilket gör att den Modobacken på den sidan tvingas utåt från centrumlinjen.) Modos forward blir alltså tvungen att sjunka djupt. När han gör det så kommer ett pass till back som redan är placerad nära centrumlinjen. Han kommer ofta väldigt långt in och nära mål, med helt öppen centrumlinje.

Modo gör nästan aldrig det spelet. Modos puckförare är inte aktiv i att utmana framåt utan glider hellre ut mot sargen för att skapa stora ytor vilket ger större öppningar i försvaret. Men med en inaktiv puckförare och medspelare som är låste vid endast ett alternativ så blir det ingen dynamik i PP-spelet. Modos spelare tar allt för ofta skott långt utanför centrumlinjen t.ex.
Kommentera