1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482702 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #980209

Sv: Building the future, Silly Season 07-08
Bragd-Birger: Nästa gång får du gärna komma med fakta som underbygger dina högst subjektiva tankegångar. Du måste bestämma dig om du vill göra dig lustig; dvs. klackarna i taket med vinstänk på skjortan-approachen, eller om du på fullaste allvar försöker ge oss en hypotes där storebror kontra lillebrors-perspektivet förklaras och ett resultat sedan presenteras. Om det nu är det senare så kan just dina tankegångar väldigt enkelt falsifieras, så därför hoppas jag för din egen skull att det var det förra du ville uppnå. Något som jag säkert tror kan gå hem väl hos den delen som söker svar genom sin egen lilla världsbild.

Några av dina påståenden är tagna ur luften utan direkta anknytningar till verkligheten. Du nämner exempelvis att bygdens son pumpade in pengar i arenabygget. Visst, det kan vara så att du tycker att en försvinnande liten del av den totala kostnaden är en omfattande post. I relation till slutsumman är det givetvis inte det. I det här fallet var det några miljoner, som nu är återbetalda. Sen kan man också se det som väl investerade pengar av moderklubben när den i slutet av 80-talet satsar på talangutveckling för att på ett senare stadium få tillbaka en del. Där tror jag bestämt Timrå försöker (återigen) arbeta i en liknande modell på senare år. Vilket givetvis är smart. Det ser vi ju inte minst genom Modos SM-guld förra året. Inte en chans att det hade uppnåtts utan de "Hägglundare" du nämner. En klubb på en liten marknad måste arbeta utifrån de parametrarna om inte ett luftslott ska byggas upp.

Du återkommer också mycket till det geniuna, hockeykulturen. Det är givetvis rock & roll över plywood, finnar och alkisar på torget. Det håller jag med om. Men vilken verklighet lever vi i? Skulle det fortfarande vara som på 70-talet så skulle varken min eller din klubb leva kvar. Det gäller hela tiden att anpassa sig till de gällande förutsättningarna och utveckla produkten.

Sen nämner du även publikens och gemene mans engagemang i både städerna. Det är givetvis omöjligt för en inbiten supporter att avgöra på ett objektivt sätt. Däremot att Modo som klubb har bra mycket mer supportrar än Timrå finns det ju inga tvivel om. Det är egentligen det enda vi kan fastslå i ämnet.

För att ta några exempel.
Kommentera