1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481302 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #994596

Sv: Apropå ingenting...
scim:
I väntan på MoDo (fransk originaltitel En attendant MoDo) är en teaterpjäs i två akter av Samuel Beckett. Den handlar om de två luffarna Vladimir och Estragon som sitter och väntar på en man vid namn MoDo. Den publicerades 1952 och uruppfördes i Paris 5 januari 1953.

Det är en absurdistisk författare som skrivit pjäsen, I väntan på MoDo. Mycket mer händer inte än att två personer står och smågrälar på en väg och väntar på MoDo. Detta absurda dramas egenhet är just formen och därför är det så intressant att se hur Beckett handskas med dialogernas och scenanvisningarnas samspel. Becket använder sig av noggranna scenanvisningar som intensifierar och dramatiserar dialogen mellan de båda männen.

Vad pjäsen handlar om, om den handlar om något, har tolkats på många olika sätt. Handlar det om meningslöshet? En väntan på en Gud som aldrig visar sig? Teorierna är många. Beckham visar oss i alla fall livet och det ännu icke bestämda och avgjorda. I det obestämda ligger det hoppfulla och det som gör att människan förblir människa.
Kommentera