NHL

14302 inlägg · 804 ämnen

Sabres

786298 · » Till forumet


Sv: Sabres
Sabres andra förlust under ordinarie tid kom inatt. 2-4 mot Senators som annars börjat ovanligt svagt.

En som kan vara på väg mot sitt stora genombrott är Sabres österrikare Thomas Vanek. Förra säsongen gjorde han 25+23=48p, -11, på 81 matcher. I år är han redan nästan halvvägs till de poängen (11+12=23p) efter 18 matcher och han har dessutom näst bäst plusminus, +16, i hela ligan. Leder gör Niklas Lidström (+17) som tycks göra ytterligare en stabil säsong i Detroit.
Kommentera

Sv: Sabres
Och Sabres fortsätter ånga på. 7-4 i natt mot regerande mästarna Hurricanes.

Intressant att Sabres plötsligt är NHL:s målgladaste gäng efter att under några av Hasek-åren varit ett oerhört defensivt gäng. Och detta med samme coach - Lindy Ruff - vilket säger en hel del om hans förmåga att utvecklas som ledare i takt med att spelarmaterialet förändras.
Kommentera

Sv: Sabres
Paddan:

Japp, brukar vara så. Direkt när det börjar skrivas om att rekord håller på att slås så blir det väl lite extra press och spelarna börjar väl tänka lite på det.

Men Thrashers har börjat bra de med så det var ju en tuff match att vinna redan från början.
Kommentera

Sv: Sabres

Jahapp, dags att byta ut Tallinder i Fantasy League laget. Synd, för han verkar ju ha spelat riktigt bra i Sabres fram till skadan.

"Buffalo Sabres defenceman Henrik Tallinder has a broken left arm and the club said he will miss up to two months. He is scheduled to undergo surgery on Sunday.

Tallinder was hurt in Buffalo's 3-0 victory over the New York Islanders on Thursday night, and missed Buffalo's 5-4 shootout loss to Atlanta on Saturday, the Sabres' first of the season.

It is the same arm he broke in a collision along the boards in Game 3 of last season's Eastern Conference finals against Carolina."

Kommentera

Sv: Sabres

Så kom då till slut den första förlusten för Sabres. Thrashers vann matchen med 5-4 efter straffar.

Kommentera

Sv: Sabres
Alfred Awful: Jo, nu när du nämner det så var det på den sidan jag läste teorin om runda loggor.
Kommentera

Sv: Sabres
Paddan: Om det var på Uniwatch du läste så hade skribenten lite svårt att få belägg för ryktet, men det avfärdades i alla fall inte:

www.uniwatchblog.com/2006/10/13/mods-find-new-job-opportunity-in-nhl/

Och så en liten text om Reeboks nya design för all star-tröjorna, vilken möjligen blir Reeboks nya standarddesign som de ska trycka ut på sina kunder. Awful.

www.uniwatchblog.com/2006/10/25/future-schlock/
Kommentera

Sv: Sabres
LA Kings: LCS Hockey har som vanligt full koll på läget. Sabres har Donald Trumps hår som logga.

Jag tror de vunnit Stanley Cup ifjol om det inte varit för manfallet på backsidan.

Håller dock inte med om att deras draftande och farmarlag ligger bakom hela framgången. Briere, Afinogenov, Drury, Hecht, Spacek, Numminen och Lydman känns ju ganska delaktiga faktiskt ;)

Men visst har de många egendraftade, unga och bra spelare i laget med.
Kommentera

Sv: Sabres
Paddan: Haha. :) Teorin låter ju inte helt fel faktiskt.
Kommentera

Sv: Sabres
LA Kings: Jag har läst det någonstans, vet inte om det var en artikel eller bara funderingar i en blogg. Det handlade om att motståndarna undermedvetet kan tänkas uppfatta runda loggor som måltavlor och därför omedvetet siktar in sig på att träffa mitt på målvakten.
Kommentera

Sv: Sabres
yaqop: Precis!
Kommentera

Sv: Sabres
Paddan: Haha! :) Är det sant!! Nån sån teori hade jag inte hört talas om.
Kommentera

Sv: Sabres
LA Kings:

Buffalo är väl motsatsen till Philly ang. att anpassa sig till "nya" NHL med hårdare regeltolkningar, anpassat för lirarna.
Kommentera

Sv: Sabres

LA Kings: Tro om det är NHLs i särklass fulaste logga som skrämmer motståndarna så pass att de inte klarar av att besegra Buffalo? Eller så är det teorin som någon framförde om att målvakterna i lag med loggor som är rundade har lättare att hålla siffrorna nere än andra målvakter.

Ska iofs inte klaga då jag har Ryan Miller och Tallinder med i mitt fantasy league lag

Kommentera

Sabres
En Sabres-tråd är också aktuell. Och anledningen till att jag startar den är att jag följde dem i våras i slutspelet (min bror håller på dem) och såg då ett ruskigt lovande lag egentligen bara på grund av skador åka ut mot Hurricanes som sedemera vann Stanley Cup.

De har byggt ett lag med framförallt unga spelare som kommer från deras eget farmarlag Rochester Americans och spelar en hockey som bygger på starka och skickliga backar bakom väldigt snabba och tekniska anfallare. De är rätt kul att se spela faktiskt.

Och nu har detta lag inlett med 10 raka segrar vilket är en tangering av NHL-rekordet som innehas av Toronto.

Ta det här som ett tips på var Stanley Cup-bucklan kan hamna i vår...
Kommentera

786298 · »